Egy zsák pénzt kapott ez a vidéki város: erre fordították az összeget

MTI   
  Megosztom
Egy zsák pénzt kapott ez a vidéki város: erre fordították az összeget

Csaknem 420 millió forintból új, két csoportszobás bölcsőde épül még idén Kecskemét Kadafalva városrészében.

A beruházáshoz az önkormányzat 419,99 millió forint európai uniós forrást nyert el. Az energetikailag korszerű, teljeskörűen akadálymentes épületet egy önkormányzati tulajdonú, jelenleg beépítetlen telken alakítják ki. Az intézményhez tartozik majd egy csaknem 65 négyzetméteres fedett terasz és egy játszóudvar is, de építenek parkolókat és lesz kerékpártároló is.

Az intézmény várhatóan még ez év végéig megépülhet, abban az önkormányzat két 14 fős csoportot működtet majd. A beruházással nyolc új munkahelyet is teremtenek.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester szerint a kecskeméti városi bölcsődei férőhelyek számának bővítése elősegíti a nők foglalkoztatási rátájának növelését, munkaerőpiaci részvételük erősítését, valamint a munkaerőhiány helyi csökkentését.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

otthon

kecskemét

bölcsőde

beruházás