Ez kemény: több súlyos kutyatámadás történt ebben a megyében

MTI   
  Megosztom
Ez kemény: több súlyos kutyatámadás történt ebben a megyében

Kisgyermek és idős asszony is megsérült az elmúlt héten Zalában, ahol több súlyos kimenetelű kutyatámadás is történt a nem megfelelő állattartás miatt - közölte a police.hu oldalon szerdán a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság.


 

Pókaszepetken egy 76 éves nőre támadt rá egy kutya, miután a nyitott kertkapun keresztül kifutott az udvarról. Az eb megharapta, és az árokba lökte az idős asszonyt, aki súlyos sérüléseket szenvedett.

Mihályfán egy négyéves gyerek szaladt oda egy pórázon vezetett bernáthegyihez. Az eb ijedtében úgy megharapta a kisfiú kezét, hogy a gyermek súlyosan megsérült.

A két kutya gazdája ellen büntetőeljárás indult gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt.

Söjtörön három kutya futott ki az utcára egy családi ház nyitott kapuján keresztül, az állatok az újságkihordót tartották sakkban. A rendőrök a kutyával veszélyeztetés szabálysértés miatt jelentették fel az állatok gazdáját.

A zalai rendőrök azt is közölték: az állattartók felelősséggel tartoznak kutyáik cselekményeiért, és kötelesek az általuk okozott mindennemű kárt megtéríteni. Ezért is fontos szabály, hogy olyan tartási körülményeket kell biztosítani az ebeknek, ahonnét nem tudnak elkóborolni, kiszökni.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kutyaharapás

zala megye