Elöntötte a víz Vas vármegyét: ezeken a településeken még a szivattyúzást is elrendelték

HelloVidék   
  Megosztom
Elöntötte a víz Vas vármegyét: ezeken a településeken még a szivattyúzást is elrendelték

Tegnap éjszaka 40, illetve ma délig további 35 esetben riasztották Vas vármegye tűzoltó egységeit a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt – közölte a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A legtöbb jelzés a körmendi, a szombathelyi, illetve a sárvári járásból érkezett a katasztrófavédelemhez. Néhány helyen kidőlt fák eltávolításához vonultak a tűzoltók, de többnyire az utcákat, udvarokat, illetve pincéket elöntött víz adott feladatot az egységeknek. A tűzoltók minden esetben szivattyúkkal távolították el a felgyülemlett csapadékot.

Utcákat öntött el a víz Szombathelyen

Szombathelyen, a Petőfi-telepen is utcákat öntött el, udvarokba tört be és lakóházakat fenyegetett a víz, itt az erőforrás-átcsoportosítási tervnek megfelelően a katasztrófavédelem helyszíni műveletirányító tisztjei koordinálták a helyi erők megelőző védekezését, akik a katasztrófavédelem által biztosított szivattyúk segítségével a telep legmélyebben fekvő részeiről a Galy-árokba vezették el a felgyülemlett belvizet.

A hazai, illetve külföldi vízgyűjtőkön lehullott nagy mennyiségű csapadék hatására áradás kezdődött a Rába folyón, melynek szentgotthárdi szakaszán harmadfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság, míg a folyó körmendi szakaszán jelenleg elsőfokú készültség van érvényben.

A katasztrófavédelem folyamatosan figyelemmel kíséri a vármegye folyóinak, patakjainak vízállását, a csapadéktevékenység alakulását, és felkészül az esetleges védekezési feladatokra.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

árvíz

árvízvédelem

otthon

utazás

szombathely

vas