Elöntötte a víz Vas vármegyét: ezeken a településeken még a szivattyúzást is elrendelték

HelloVidék   
  Megosztom
Elöntötte a víz Vas vármegyét: ezeken a településeken még a szivattyúzást is elrendelték

Tegnap éjszaka 40, illetve ma délig további 35 esetben riasztották Vas vármegye tűzoltó egységeit a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt – közölte a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A legtöbb jelzés a körmendi, a szombathelyi, illetve a sárvári járásból érkezett a katasztrófavédelemhez. Néhány helyen kidőlt fák eltávolításához vonultak a tűzoltók, de többnyire az utcákat, udvarokat, illetve pincéket elöntött víz adott feladatot az egységeknek. A tűzoltók minden esetben szivattyúkkal távolították el a felgyülemlett csapadékot.

Utcákat öntött el a víz Szombathelyen

Szombathelyen, a Petőfi-telepen is utcákat öntött el, udvarokba tört be és lakóházakat fenyegetett a víz, itt az erőforrás-átcsoportosítási tervnek megfelelően a katasztrófavédelem helyszíni műveletirányító tisztjei koordinálták a helyi erők megelőző védekezését, akik a katasztrófavédelem által biztosított szivattyúk segítségével a telep legmélyebben fekvő részeiről a Galy-árokba vezették el a felgyülemlett belvizet.

A hazai, illetve külföldi vízgyűjtőkön lehullott nagy mennyiségű csapadék hatására áradás kezdődött a Rába folyón, melynek szentgotthárdi szakaszán harmadfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság, míg a folyó körmendi szakaszán jelenleg elsőfokú készültség van érvényben.

A katasztrófavédelem folyamatosan figyelemmel kíséri a vármegye folyóinak, patakjainak vízállását, a csapadéktevékenység alakulását, és felkészül az esetleges védekezési feladatokra.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

árvíz

árvízvédelem

otthon

utazás

szombathely

vas