Gigaberuházás a Hajdúságban: ezek a városok jobb minőségű ivóvízhez jutnak

MTI   
  Megosztom
Gigaberuházás a Hajdúságban: ezek a városok jobb minőségű ivóvízhez jutnak

Tizenhétmilliárd forint európai uniós és hazai forrásból valósul meg az az ivóvízbiztonság-javító program, amely Balmazújváros, Hajdúnánás és Hajdúböszörmény településeken zajlik - jelentette be az Energiaügyi Minisztérium víziközmű-ágazatért felelős államtitkára Hajdúnánáson hétfőn délelőtt.

Az ivóvízellátás biztonságát szolgálja a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. és az Építési és Közlekedési Minisztérium konzorciumának beruházásában megvalósuló Keleti Főcsatorna Felszíni Ivóvíztisztító mű a 3 várost elérő páros távvezeték kialakításával.

Mindemellett Hajdúnánáson a meglévő 150 köbméteres víztorony helyett egy 46 méter magas, 1000 köbméteres víztorony is megépül - tette hozzá V. Németh Zsolt, megjegyezve, az ikervezetékeket úgy alakítják ki, hogy üzemzavar esetén se szüneteljen a szolgáltatás. A 71 kilométer hosszú páros távvezeték, valamint a hajdúnánási víztorony 910 nap alatt készül el, idén november közepére.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hajdúság

ivóvíz ellenőrzés

ivóvíz

otthon

hajdúböszörmény

hajdúnánás

balmazújváros