Botrány: doppingolt lóval nyert a Kishuszár Vágtán a 13 éves lovas

HelloVidék   
  Megosztom
Botrány: doppingolt lóval nyert a Kishuszár Vágtán a 13 éves lovas

A budapesti Nemzeti Vágta szervezői doppingvétség miatt visszavonták a Sepsiszentgyörgy színeiben versenyző Kolumbán Örs István címét és két évig eltiltották a versenyzéstől a lovat, lovast, csapatvezetőt, tulajdonost is - írja a Maszol.ro.

A Hősök Terén szeptemberben megrendezett Kishuszár Vágtán egy 13 éves fiú bizonyult a leggyorsabbnak Fatima nevű lovával, azonban a futam szervezői visszavonták a bajnoki címét , mivel a lóból vett doppingminta pozitív lett.

A csalás miatt nemcsak a lovast, hanem a csapatvezetőt, a lovat és annak tulajdonosát is eltiltották a 2019-es és 2020-as Nemzeti Vágtától.

Nemcsak a versenyző és csapata fizet meg a ballépésért: a lovast indító Sepsiszentgyörgy sem indíthat más sportolót a jövő évi Kishuszár Vágtán.

A doppingvétség miatt Rigó Loretta nyerte el a győztes címet, aki Zirc város színeiben Virág nevű lovával versenyzett.

Sepsiszentgyörgy önkormányzata eddig nem kommentálta az esetet, de a hvg.hu-nak nyilatkozó, a vágtát jól ismerő személy szerint nem a kiskorú versenyző követte el a jogsértést, inkább a szülőt vagy a lótulajdonost lehetne számon kérni az eset miatt.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

dopping

versenyló

nemzeti vágta

kishuszár vágta