Botrány: doppingolt lóval nyert a Kishuszár Vágtán a 13 éves lovas

HelloVidék   
  Megosztom
Botrány: doppingolt lóval nyert a Kishuszár Vágtán a 13 éves lovas

A budapesti Nemzeti Vágta szervezői doppingvétség miatt visszavonták a Sepsiszentgyörgy színeiben versenyző Kolumbán Örs István címét és két évig eltiltották a versenyzéstől a lovat, lovast, csapatvezetőt, tulajdonost is - írja a Maszol.ro.

A Hősök Terén szeptemberben megrendezett Kishuszár Vágtán egy 13 éves fiú bizonyult a leggyorsabbnak Fatima nevű lovával, azonban a futam szervezői visszavonták a bajnoki címét , mivel a lóból vett doppingminta pozitív lett.

A csalás miatt nemcsak a lovast, hanem a csapatvezetőt, a lovat és annak tulajdonosát is eltiltották a 2019-es és 2020-as Nemzeti Vágtától.

Nemcsak a versenyző és csapata fizet meg a ballépésért: a lovast indító Sepsiszentgyörgy sem indíthat más sportolót a jövő évi Kishuszár Vágtán.

A doppingvétség miatt Rigó Loretta nyerte el a győztes címet, aki Zirc város színeiben Virág nevű lovával versenyzett.

Sepsiszentgyörgy önkormányzata eddig nem kommentálta az esetet, de a hvg.hu-nak nyilatkozó, a vágtát jól ismerő személy szerint nem a kiskorú versenyző követte el a jogsértést, inkább a szülőt vagy a lótulajdonost lehetne számon kérni az eset miatt.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

dopping

versenyló

nemzeti vágta

kishuszár vágta