Botrány: doppingolt lóval nyert a Kishuszár Vágtán a 13 éves lovas

HelloVidék   
  Megosztom
Botrány: doppingolt lóval nyert a Kishuszár Vágtán a 13 éves lovas

A budapesti Nemzeti Vágta szervezői doppingvétség miatt visszavonták a Sepsiszentgyörgy színeiben versenyző Kolumbán Örs István címét és két évig eltiltották a versenyzéstől a lovat, lovast, csapatvezetőt, tulajdonost is - írja a Maszol.ro.

A Hősök Terén szeptemberben megrendezett Kishuszár Vágtán egy 13 éves fiú bizonyult a leggyorsabbnak Fatima nevű lovával, azonban a futam szervezői visszavonták a bajnoki címét , mivel a lóból vett doppingminta pozitív lett.

A csalás miatt nemcsak a lovast, hanem a csapatvezetőt, a lovat és annak tulajdonosát is eltiltották a 2019-es és 2020-as Nemzeti Vágtától.

Nemcsak a versenyző és csapata fizet meg a ballépésért: a lovast indító Sepsiszentgyörgy sem indíthat más sportolót a jövő évi Kishuszár Vágtán.

A doppingvétség miatt Rigó Loretta nyerte el a győztes címet, aki Zirc város színeiben Virág nevű lovával versenyzett.

Sepsiszentgyörgy önkormányzata eddig nem kommentálta az esetet, de a hvg.hu-nak nyilatkozó, a vágtát jól ismerő személy szerint nem a kiskorú versenyző követte el a jogsértést, inkább a szülőt vagy a lótulajdonost lehetne számon kérni az eset miatt.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

dopping

versenyló

nemzeti vágta

kishuszár vágta