Jövőre már lehet libegni az erdő felett a Mátrában!

HelloVidék   
  Megosztom
Jövőre már lehet libegni az erdő felett a Mátrában!

Több mint 100 millió forintos fejlesztéssel elkészült a Sástó és az Oxygén Adrenalin Park közötti libegő. A Mátra új turisztikai látványosságát a próbaüzem után, a jövő év tavaszán adják át a közönségnek – írja a Turizmus.com

A libegővel a Sástótól - Magyarország legnagyobb hegyvidéki tavától - a több mint ötszáz méter magasságban levő Oxygén Adrenalin Parkig juthatnak el a látogatók.

A kifeszített drótkötélpályán kétszemélyes ülésekkel lehet majd közlekedni, a vendégek alig tíz perc alatt tehetik meg a közel fél kilométeres távolságot.

A fejlesztésre az Élpak Zrt. több mint százmillió forintot fordított saját költségvetéséből. A munkát 2017 őszén kezdték el, és a kivitelezést egy év alatt meg is valósították.

A libegő egyébként Ausztriából származik, ahol korábban sífelvonóként működött. A gyöngyösi székhelyű cég megvásárolta, majd valamennyi alkatrészét bevizsgálták, és az összes forgó, görgő részt felújították, illetve kicserélték. A vasszerkezetet átröntgenezték, valamint az anyagvizsgálók a drótkötelet is ellenőrizték.

A beruházás során indítóállomást építettek az Oxygén Adrenalin Parkban, ahonnan a libegőt irányítják majd. A Sástó közelében kialakított részen pedig fordító rendszert szereltek fel.

Az egykori sástói kőbánya területén kialakított Oxigén Adrenalin Parkban többek között két panzió, játszótér, játszóház, bobpálya, függőhíd, gépkocsiparkoló, mesterséges tó és pihenő várja az érdeklődőket.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

libegő

mátra