Jövőre már lehet libegni az erdő felett a Mátrában!

HelloVidék   
  Megosztom
Jövőre már lehet libegni az erdő felett a Mátrában!

Több mint 100 millió forintos fejlesztéssel elkészült a Sástó és az Oxygén Adrenalin Park közötti libegő. A Mátra új turisztikai látványosságát a próbaüzem után, a jövő év tavaszán adják át a közönségnek – írja a Turizmus.com

A libegővel a Sástótól - Magyarország legnagyobb hegyvidéki tavától - a több mint ötszáz méter magasságban levő Oxygén Adrenalin Parkig juthatnak el a látogatók.

A kifeszített drótkötélpályán kétszemélyes ülésekkel lehet majd közlekedni, a vendégek alig tíz perc alatt tehetik meg a közel fél kilométeres távolságot.

A fejlesztésre az Élpak Zrt. több mint százmillió forintot fordított saját költségvetéséből. A munkát 2017 őszén kezdték el, és a kivitelezést egy év alatt meg is valósították.

A libegő egyébként Ausztriából származik, ahol korábban sífelvonóként működött. A gyöngyösi székhelyű cég megvásárolta, majd valamennyi alkatrészét bevizsgálták, és az összes forgó, görgő részt felújították, illetve kicserélték. A vasszerkezetet átröntgenezték, valamint az anyagvizsgálók a drótkötelet is ellenőrizték.

A beruházás során indítóállomást építettek az Oxygén Adrenalin Parkban, ahonnan a libegőt irányítják majd. A Sástó közelében kialakított részen pedig fordító rendszert szereltek fel.

Az egykori sástói kőbánya területén kialakított Oxigén Adrenalin Parkban többek között két panzió, játszótér, játszóház, bobpálya, függőhíd, gépkocsiparkoló, mesterséges tó és pihenő várja az érdeklődőket.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

libegő

mátra