Top 10 vidéki jégpálya: ezek a legjobbak Egertől Zalaegerszegig

HelloVidék   
  Megosztom
Top 10 vidéki jégpálya: ezek a legjobbak Egertől Zalaegerszegig

Novemberben a jégpályáink jelentős részén megkezdődik a szezon, bár mivel inkább a hidegebb napok kedveznek a korcsolyázóknak, decembertől indul az igazi csúcsidőszak. Kevesen tudják, hogy a téli hónapokban ma már összesen több mint 100 helyszínen lehet jégkorcsolyázni hazánkban. Vannak ezek között kifejezetten népszerűek, és nemcsak a fővárosban, hanem szétszórva az egész országban. Összeszedtünk 10 olyan vidéki korcsolyapályát, amelyek egy adott régióban kifejezetten kedveltek, és azt is megnéztük, hogy mennyibe kerülnek mostanában a belépőjegyek.

Amint megérkezik a tél, egyre többen választják szabadtéri sportoláshoz a jégpályákat. Ez a testet jól átmozgató program amellett, hogy bármelyik korosztálynak vonzó lehet, nem is költséges, főleg más téli sportokkal összehasonlítva. A belépő megfizetésén kívül egy pár korcsolyára van szükség, amit szinte mindegyik helyszínen lehet bérelni is, általában páronként 500-700 forintért.

Az ország leghíresebb és legrégebbi korcsolyapályája egész biztosan a budapesti Városligeti Műjégpálya, azonban ma már országszerte több mint 100 helyszín közül válogathat az, aki szeret a jégen siklani. Ezeknek egy része a karácsonyi vásárokon nyíló, kis területű, de ingyenesen használható pálya, a többség viszont novembertől márciusig üzemelő városi műjégpálya.

Általában büfé is tartozik ezekhez, ahol egy melegítő tea vagy forralt bor elfogyasztására is van lehetőség, és több helyen hétvégi jégdiszkó is várja az embereket, vagyis zenére lehet korcsolyázni. Nézzük, hogy mit tud adni a korcsolyázóknak Eger, Zalaegerszeg, Baja, Pécs vagy épp Miskolc.

Eger

Az egri Felsővárosi Sporttelep 1200 négyzetméteres, fedett jégpályája általában decembertől márciusáig várja a sportolni vágyókat. A jégpályához minden kiegészítő szolgáltatás biztosítva van, így a korcsolyakölcsönző, büfé és öltöző-melegedő sátor is. Az önkormányzat támogatásával a pályát hétköznap 8 és 14 óra között helyi óvodás és iskolás csapatok ingyenesen használhatják, és a korcsolya kölcsönzéséért sem kell fizetniük. Ebben az időszakban egri lakcímkártya felmutatásával szintén díjmentesen lehet használni a pályát.

  • A belépőjegy ára 6 éves korig 400 forint, diákoknak és nyugdíjasoknak 650 forint, a felnőttjegy pedig 850 forintba kerül.

Miskolc

A Miskolc Városi Szabadidőközpont második standard méretű, fedett jégpályáját 2014-ben adták át, azóta itt tartják a téli időszakban a közönségkorcsolyázásokat. A jegyet nemcsak a pálya jegypénztárában, hanem online is meg lehet venni. A maximális létszám 600 fő, a jegyek kiadása érkezési sorrendben történik.

  • A belépőjegy ára diákoknak és nyugdíjasoknak 800 forint, kísérővel együtt 1300 forint, a teljes árú belépő 1200 forint, a családi belépő (2 gyermek + 2 felnőtt) 3000 forint, a ruhatár pedig ingyenes.

Debrecen

A debreceni műjégpálya a Nagyerdei Stadionnál található, Magyarország egyik legmodernebb fedett jégcsarnoka. A létesítmény 1600 négyzetméteres gondozott jégfelülettel és 600 fős lelátóval rendelkezik k. Az év 10 hónapjában működő jégpálya nagyban segíti Debrecen és a környező települések lakosságának intenzív szabadidő eltöltését.

  • A felnőttjegy ára 1405 forint, diákoknak és nyugdíjasoknak 1250 forint a belépő, a családi jegy 3900 forint, de van még csoportoknak és helyi egyetemistáknak szóló kedvezmény is. A honlap szerint SZÉP-kártyával is lehet fizetni.

Szeged

A Szegedi Műjégpálya 60x30 méteres, 1000 férőhelyes, lelátós, fedett csarnoka a helyiek körében nagyon népszerű. Péntek esténként pedig kifejezetten nagy tömeget vonz a látványos és hangulatos jégdiszkó. A helyszínen büfé szolgálja ki a vendégeket, és lehetőség van korcsolya kölcsönzésére és élezésére is.

  • A belépő ára 4 év alatt és 70 év felett: 100 forint, 4 és 14 év közötti gyerekeknek 750 forint, felnőtteknek 950 forint, diákoknak (26 éves korig) és nyugdíjasoknak (70 éves korig) 750 forint. A kísérők 250 forintért válthatnak jegyet.

Baja

Október végén már meg is nyitott a népszerű BajaJég, vagyis a bajai műjégpálya, amely a Petőfi-szigeten található. A 750 négyzetméteres jégfelület (30x25 m) hét minden napján elérhető a korcsolyázóknak: hétköznap délelőttönként a diákok, délutánonként és kora este a nagyközönség számára kínál sportolási lehetőséget. A kölcsönzési lehetőség mellett van oktatás is: szakképzett oktató segítségével lehet megtanulni a korcsolyázás és a jégkorongozás alapjait. Emellett hangulatos jégbár várja a vendégeket, forralt borral, teával, üdítővel, egy kis harapnivalóval, és még ingyen wifi is van.

  • A belépőjegy ára nemcsak korosztályonként, hanem idősávonként is változik: 10 éves kor alatt 600-750 forint, a teljes árú jegy 750-900 forint, családi (2 teles árú+2 kedvezményes) jegy pedig 2300-2900 forintba kerül.

Pécs

A Pécsi Műjégpályán megtapasztalhatjuk, milyen élmény szabadtéren korcsolyázni. A nyári időszakban teniszpályaként üzemelő, lelátóval is ellátott stadionban télen jégpályát alakítanak ki. Hétfő kivételével minden nap lehet siklani néhány órát, pénteken, szombaton és vasárnap délutántól estig pedig általában jégdiszkót tartanak.

  • A belépőjegy ára korosztályonként és idősávonként változik, a diák- és a nyugdíjasjegy 950-1100 forint, felnőttjegy 1200-1300 forint, a gyerekjegy (4-6 év között) 650 forint, a csoportos diákjegy 750 forint, és vannak ég egyéb kedvezmények is.

Paks

A szintén nyitott, közel 2000 négyzetméteres műjégpálya az Atomerőmű Sportegyesület (ASE) Sporttelep szomszédságában található. A pálya mellett büfé működik. Hétköznap 14 és 22 óra között, hétvégén, téli szünetben és ünnepnapokon 9 és 22 óra között tart nyitva. Itt azonban csak azok tudnak siklani, akiknek van saját korcsolyájuk, ugyanis bérlésre nincs lehetőség.

  • A belépő ára hétköznap 500 forint, hétvégén és ünnepnapokon pedig 600 forint. Csoportoknak előzetes egyeztetés alapján nyitva tartási időn kívül is – óránként 5000 forintért – rendelkezésre áll a műjégpálya.

Zalaegerszeg

A zalaegerszegi Jégcsarnok a Dunántúlon működő 4 szabványpályás, fedett jégcsarnok egyike. 1800 négyzetméteres gondozott jégfelülettel rendelkezik, és közel 1000 ember befogadására alkalmas. Korcsolyabérlésre is van lehetőség, 10 éves kor alatti gyerekeknek pedig ingyenes is.

  • A belépőjegy ára 10 éves kor alatt 600 forint, felette pedig 1000 forint. A Jégcsarnokban kizárólag készpénzzel lehet fizetni.

Győr

Az 1984-ben épült, 2010-ben teljes körűen felújított fedett műjégpályát hétköznap délelőtt csak iskolai csoportok látogathatják, délután pedig ifjúsági jégkorongedzése, illetve jégtánc-oktatás folyik. A hétvége nagy része a közönségkorcsolya ideje, kölcsönzésre is van lehetőség, heti három alkalommal pedig korcsolyaoktatást is tartanak a pályán.

  • A belépőjegy ára 6 éves kor felett 1100 forint (alatta ingyenes), illetve hétköznap délelőtt, előzetes bejelentkezéssel váltható csoportos jegy, minimum 10 fővel, fejenként 700 forintért.

Tatabánya

A fedett Tatabányai Műjégpálya keddtől vasárnapig meghatározott turnusokban várja a korcsolyázni vágyó nagyközönséget. Igény esetén korcsolya oktatás is indul (min. 10 főtől), péntek és szombat esténként pedig jégdiszkót rendeznek. Korcsolyakölcsönzésre és korcsolyaélezésre is van lehetőség, a jégpálya büféjében sokféle finomságot lehet vásárolni.

  • A belépőjegy ára 6 éves korig 500 forint, diákoknak (26 éves korig) és nyugdíjasoknak 700 forint, felnőtteknek 1000 forint (Tatabánya kártyával 850 forint), kísérőknek 200 forint.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

vidék

tél

korcsolya

sport

sportpálya

korcsolyapálya