Tűzijátékkal lepnéd meg a barátokat szilveszterkor? Itt a szakértő tanácsa

MTI   
  Megosztom
Tűzijátékkal lepnéd meg a barátokat szilveszterkor? Itt a szakértő tanácsa

Nincs olyan pirotechnikai termék, amit kézből kell lőni - hívta fel a figyelmet Tóth Ferenc, a NUVU Kft. ügyvezetője az M1 vasárnap esti műsorában.

Minden pirotechnikai eszközre igaz, hogy a terméket indításakor nem szabad kézbe fogni. Azokat a földről, rögzítve kell kilőni. A szakember elmondta, a tűzijátékok közül az 1-es és a 2-es osztályba sorolt pirotechnikai eszközöket magánterületen bármikor lehet használni. Szilveszterkor közterületen is lehet tűzijátékozni és a 3-as kategóriába sorolt pirotechnikai eszközök is használhatók.

Petárdázni viszont semmikor sem lehet. Ennek több oka van, egyrészt hogy a petárda egy veszélyes eszköz. Tipikusan sérülést okoz például, amikor egyszerre több petárdát próbálnak meggyújtani. A petárda az egész Európai Unióban tiltott, így azt jellemzően harmadik országból csempészik be - mondta a kft. ügyvezetője.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

petárda

tűzijáték

szilveszter

buék

2019