2018-ban csaknem ezerötszázan váltak milliomossá

Világgazdaság   
  Megosztom
2018-ban csaknem ezerötszázan váltak milliomossá

Négy számsorsjátéknál is milliós nagyságrendű alapjátékot regisztrált heti átlagban tavaly a Szerencsejáték Zrt., a lista élén 3,4 millióval az örök kedvenc ötös lottó végzett. Az elmúlt évben 1462-en lettek milliomosok, négyen pedig milliárdosok.

Habár ma már a Szerencsejáték Zrt. értékesítésének csaknem felét a sportfogadás adja, továbbra is fontos bevételi csatornát képviselnek a forgalom harmadáért felelő számsorsjátékok. Az állami játékszervező 2018-as pénzügyi eredményei még nem ismertek, de ha a 2017-ben 13 százalékos növekedéssel elért 436 milliárd forintos forgalom után tavaly is két számjegyű bővüléssel zárt a társaság, akkor akár a 480-490 milliárdos sávba is beléphetett, írja a Világgazdaság.

Nem lehet letaszítani a népszerűségi rangsor éléről az ötös lottót, heti 3,4 millió alapjátékkal végzett az élen, megelőzve a Puttót (2,1 millió), a hatos (1,65) és a skandináv lottót (1,35). A száz¬ezres nagyságrendű szelvényszámot generáló játékok táborában az Eurojackpot a legfajsúlyosabb tényező heti átlag 600 ezer alapjátékkal, maga mögé utasítja a Kenót (550 ezer), a Jokert (510) és a Luxort (360) is. Míg a számsorsjátékok zöme heti sorsolású, a Kenó viszont napi játék, a Puttónál pedig egy héten több mint ezer sorsolást is tartanak ötperces gyakorisággal.

A Szerencsejáték Zrt. összesítette, hogy tavaly négy lottójáték 1462 játékost tett milliomossá, közülük négyen ráadásul milliárdossá váltak. A legtöbb, 1090 milliomos az ötös lottón született, köztük ketten lettek milliárdosok. Az Eurojackpot 78 szerencsés fogadót tett milliomossá, köztük egy játékos 5+1 találatával milliárdos lett. Az 5+1 találatosok közül egyébként kivétel nélkül mindenki legalább milliomos lett, az 5 találatot elérők közül 11-en, a 4+2 találatosok közül pedig 47-en könyvelhettek el hét számjegyű nyereményt.

Azok is mindenképp milliomosok lettek, akik a Jokeren elérték a 23 telitalálatot, a 242 öttalálatos pedig egyaránt 1,3 millió forintot kasszírozott. A hatos és a skandináv lottón telitalálatra volt szükség a milliomosok „klubtagságához”, az előbbinél 10, az utóbbinál 19 játékos mondhatta el ezt magáról, igaz, a hatos lottó adott egy milliárdost is.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szerencsejáték

lottó