Nagyszabású rendezvényen adták át a díjakat a legjobb magyar lovasoknak

HelloVidék   
  Megosztom
Nagyszabású rendezvényen adták át a díjakat a legjobb magyar lovasoknak

Az Ajkai Lovas és Hagyományőrző Egyesület és a Somló Térség Lovas Egyesület összefogásával idén először adták át egy nagyszabású rendezvényen a Veszprém Megyei Lovasklubok Egyesületének elismerését a sikeres Veszprém megyei lovasoknak január 19-én a Nomádia Rendezvény Parkban.

A 2018-ban kiemelkedő teljesítményt nyújtó sportolók munkájuk elismeréseként üvegplakettet vehettek át Kocsis László megyei elnöktől és Pék Gyulától, az Ajkai Lovas és Hagyományőrző Egyesület és a szabadidő szakág Veszprém megyei elnökétől, írja az ajkaiszo.hu.

Az est háziasszonya Unger Fanni volt, aki a Veszprém Megyei Lovasklubok Egyesületének díjugrató szakági elnöke, aki egyébként maga is edző és a Somló Térség Egyesület versenyzőjeként a Veszprém megyei felnőtt bajnokság győztese volt. A sikeres lovasok mellett nagy eredménye volt az évnek a Veszprém Megyei Lovasklubok Egyesületének megalakulása, így több ajkai verseny megrendezésére nyílik lehetőség a jövőben.

A hét megyét összefogó, szinte az egész Dunántúlt felölelő Némethy Bertalan régió elnöke, Kunos Attila az ajkai lovasok teljesítményét követendő példának nevezte és elismeréssel szólt a négy évszakos pálya adta lehetőségekről is. 2018-ban az állami támogatások segítségével több pálya is épült és a Talent program keretében az utánpótlás helyzete is sokkal kedvezőbb lett, mely újabb sikereket vetít előre a lovassportban.

Ezen az estén az ajkaiak közül Somlóvári Gergőt díjazták, aki a Veszprém megyei kezdő lovas bajnokság harmadik helyezettje, valamint Viasz Hannát, aki a Veszprém megyei ifjúsági lovas bajnokság győztese és Nagy Evelint, aki a fedettpályás döntő bajnoka ifi kategóriában, valamint a Némethy Bertalan Regionális döntő győztese is.

Idén számos verseny és megmérettetés vár a lovasokra, melyek közül jó néhányat Ajkán rendeznek meg.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

lóverseny

ajka

sport