Nagyszabású rendezvényen adták át a díjakat a legjobb magyar lovasoknak

HelloVidék   
  Megosztom
Nagyszabású rendezvényen adták át a díjakat a legjobb magyar lovasoknak

Az Ajkai Lovas és Hagyományőrző Egyesület és a Somló Térség Lovas Egyesület összefogásával idén először adták át egy nagyszabású rendezvényen a Veszprém Megyei Lovasklubok Egyesületének elismerését a sikeres Veszprém megyei lovasoknak január 19-én a Nomádia Rendezvény Parkban.

A 2018-ban kiemelkedő teljesítményt nyújtó sportolók munkájuk elismeréseként üvegplakettet vehettek át Kocsis László megyei elnöktől és Pék Gyulától, az Ajkai Lovas és Hagyományőrző Egyesület és a szabadidő szakág Veszprém megyei elnökétől, írja az ajkaiszo.hu.

Az est háziasszonya Unger Fanni volt, aki a Veszprém Megyei Lovasklubok Egyesületének díjugrató szakági elnöke, aki egyébként maga is edző és a Somló Térség Egyesület versenyzőjeként a Veszprém megyei felnőtt bajnokság győztese volt. A sikeres lovasok mellett nagy eredménye volt az évnek a Veszprém Megyei Lovasklubok Egyesületének megalakulása, így több ajkai verseny megrendezésére nyílik lehetőség a jövőben.

A hét megyét összefogó, szinte az egész Dunántúlt felölelő Némethy Bertalan régió elnöke, Kunos Attila az ajkai lovasok teljesítményét követendő példának nevezte és elismeréssel szólt a négy évszakos pálya adta lehetőségekről is. 2018-ban az állami támogatások segítségével több pálya is épült és a Talent program keretében az utánpótlás helyzete is sokkal kedvezőbb lett, mely újabb sikereket vetít előre a lovassportban.

Ezen az estén az ajkaiak közül Somlóvári Gergőt díjazták, aki a Veszprém megyei kezdő lovas bajnokság harmadik helyezettje, valamint Viasz Hannát, aki a Veszprém megyei ifjúsági lovas bajnokság győztese és Nagy Evelint, aki a fedettpályás döntő bajnoka ifi kategóriában, valamint a Némethy Bertalan Regionális döntő győztese is.

Idén számos verseny és megmérettetés vár a lovasokra, melyek közül jó néhányat Ajkán rendeznek meg.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

lóverseny

ajka

sport