Egy korszak vége: így bontják a legendás egri Más klubot

Index   
  Megosztom
Egy korszak vége: így bontják a legendás egri Más klubot

Elkezdődött az egykori legendás Más klub, majd későbbi nevén Egal Cult Club bontása Egerben. A pincerendszerhez tartozó felszíni épületek bontásáról az egykori szórakozóhely Facebook-oldalán tettek közzé videót - írja az Index.

Az egri Más klubot 1995-ben alakították, háromszor is megkapta a "Legjobb vidéki klub" címet a Magyar Narancs közönségszavazásán. 1997-ben a Z magazin olvasói a "Magyarország legjobb zenés szórakozóhelyévé", a Wanted szavazói pedig 1998-ban "Az év klubjává" választották.

A szórakozóhelyet később Egal névre keresztelték, végül pénzügyi problémák miatt zárták be, melyről a klub honlapján így nyilatkozott: "2006-ban PHARE támogatásból a klub teljes felújításra került, kiépült egy ifjúsági közpark, valamint egy sportpark. Ekkor jött volna a kánaán, de a megújult klub a megszépült környezetben mások érdeklődését is felkeltette: az önkormányzat minden jogalap nélkül kísérletet tett a megsemmisítésünkre, sikertelenül. Ezután anyagi ellehetetlenítésünk kezdődött, s tartott egészen 2011 végéig, a klub megszűnéséig."

A klub környéke részben EU-s forrásból fog megújulni, az Egri Ügyek információi szerint a projekt költségvetése a klub felett található templom felújításával együtt 590 millió forint. A helyi önkormányzat azt közölte a helyi hírportállal, hogy a klub pincerendszerében "csapatépítő aktivitások" számára alkalmas helyiséget fognak kialakítani, a szomszédos Egrix extrémsportpályát pedig átalakítják, ahol vendéglátóegység és bringabolt is nyílik majd.

Fotó: Egal Cult. Club

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

eger

más klub

egal