Egy korszak vége: így bontják a legendás egri Más klubot

Index   
  Megosztom
Egy korszak vége: így bontják a legendás egri Más klubot

Elkezdődött az egykori legendás Más klub, majd későbbi nevén Egal Cult Club bontása Egerben. A pincerendszerhez tartozó felszíni épületek bontásáról az egykori szórakozóhely Facebook-oldalán tettek közzé videót - írja az Index.

Az egri Más klubot 1995-ben alakították, háromszor is megkapta a "Legjobb vidéki klub" címet a Magyar Narancs közönségszavazásán. 1997-ben a Z magazin olvasói a "Magyarország legjobb zenés szórakozóhelyévé", a Wanted szavazói pedig 1998-ban "Az év klubjává" választották.

A szórakozóhelyet később Egal névre keresztelték, végül pénzügyi problémák miatt zárták be, melyről a klub honlapján így nyilatkozott: "2006-ban PHARE támogatásból a klub teljes felújításra került, kiépült egy ifjúsági közpark, valamint egy sportpark. Ekkor jött volna a kánaán, de a megújult klub a megszépült környezetben mások érdeklődését is felkeltette: az önkormányzat minden jogalap nélkül kísérletet tett a megsemmisítésünkre, sikertelenül. Ezután anyagi ellehetetlenítésünk kezdődött, s tartott egészen 2011 végéig, a klub megszűnéséig."

A klub környéke részben EU-s forrásból fog megújulni, az Egri Ügyek információi szerint a projekt költségvetése a klub felett található templom felújításával együtt 590 millió forint. A helyi önkormányzat azt közölte a helyi hírportállal, hogy a klub pincerendszerében "csapatépítő aktivitások" számára alkalmas helyiséget fognak kialakítani, a szomszédos Egrix extrémsportpályát pedig átalakítják, ahol vendéglátóegység és bringabolt is nyílik majd.

Fotó: Egal Cult. Club

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

eger

más klub

egal