Egyre jobbak lesznek a nyarak hazánkban: öt milliárdból fejlesztik a strandokat

HelloVidék   
  Megosztom
Egyre jobbak lesznek a nyarak hazánkban: öt milliárdból fejlesztik a strandokat

A Magyar Turisztikai Ügynökség strandfejlesztési programja öt milliárd forintból folytatódik. A pénzkeretből a Dunakanyar és a Tisza-tó térségében található fürdőhelyek újulhatnak meg, de jut további forrás a balatoni szabadstrandok korszerűsítésére is.

Az ötmilliárdos program keretében megújulhatnak Visegrád, Zebegény, Kisoroszi, Verőce és Szentendre valamint Esztergom és Komárom Duna-parti strandjai, illetve a Tisza-tónál: Tiszafüred, Abádszalók, Kisköre, Tiszanána, Sarud, Poroszló továbbá Tiszabábolna tóparti fürdőhelyei, de folytatódnak majd a balatoni strandfejlesztések is, írja weboldalán a Hír TV.

Szabad-strandok kapnak támogatást infrastruktúra fejlesztésre, a partszakasz rendbetételére különböző olyan víziélmények létrehozására, amelyek a több ezer vagy akár a több tízezer turista számára is, már ebben az évben, egy minőségi javulást fognak eredményezni.

– nyilatkozta Guller Zoltán a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

A Kisoroszi mellett fekvő Szentendrei-szigetcsúcson egy-egy nyári hétvégén, akár 10 ezren strandoltak eddig szinte nomád körülmények között. A település polgármestere szerint ebből a vissza nem térítendő támogatásból a település képes lesz megoldani ezt a régi problémát.

Vizesblokkokat kell korszerűsíteni, közösségi helyiségeket kialakítani, meg kell újítani mindenképp a büféket és egyéb kiszolgáló egységeket. Kiemelkedően fontos a védelem a strand kialakításánál a hivatalos minősítés szempontjából az úszómesternek, a vízivédelemnek a biztosítása.

– mondta Molnár Csaba, Kisoroszi polgármestere.

A fejlesztési program távlati célja, hogy 2030-ig az összes magyarországi szabadvízi strand megújuljon.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

strand

fejlesztés

tisza-tó

duna