Indul a fesztiválszezon: három hetes programsorozattal nyit Kecskemét

MTI   
  Megosztom
Indul a fesztiválszezon: három hetes programsorozattal nyit Kecskemét

A 34. Kecskeméti Tavaszi Fesztivál tizenöt helyszínen több mint hatvan programot kínál március 11. és április 1. között. A tavaszi fesztiválok történetében ez az ország egyik legrégebbi rendezvénye. Az idei fesztiválnak külön aktualitást ad, hogy több intézmény és egyesület jubileumi évfordulóját ünnepli, köztük a 40 éves Kecskeméti Városi Fúvószenekar, az 50 éve alapított Forrás folyóirat vagy a 110 éve megnyílt Kecskeméti Művésztelep - mondta el Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester.

A fesztivál mottója a szecesszió, a megújulást pedig igazi különlegességnek számító programok szervezésével érik el, nyilatkozott Bak Lajos, a főszervező, a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ ügyvezető igazgatója.

A világhírű angol King's Singers énekegyüttes egyedül Kecskeméten ad koncertet a fesztivál nyitó napján, március 11-én. A Forrás című szépirodalmi, szociográfiai és művészeti folyóirat fennállásának 50 éves évfordulóját kiállítással, irodalmi esttel és egy 64 oldalas jubileumi kiadvánnyal ünnepli. Bak Lajos megemlítette még a Semmelweis című opera bemutatóját, amely a Bartók Plusz Operafesztivál és a Budapesti Operettszínház közös produkciója lesz március 18-án.

Tizennégy Ady-versből állt össze a Száz titok kavarog című zenés irodalmi est, amelyet a költő halálának 100. évfordulója alkalmából rendeznek meg március 19-én, mondta el Őze Áron színművész. A műsorban a magyar népzene, a klasszikus zene és a dzsesszmuzsika, valamint a vers sajátos egymásba fonódása kíván segíteni a hallgatóságnak elmélyedni Ady Endre költészetében.

Az egyetemes magyar művészet egy jeles képviselőjét, Rippl-Rónai Józsefet és művészetét mutatják be a március 20-án nyíló kiállításon az Antal-Lusztig-gyűjteményből, mondta el Loránd Klára, a Bozsó Gyűjtemény igazgató kurátora.

A Kecskeméti Tavaszi Fesztivál központi gondolatának jegyében olyan színházi előadásokat tűznek műsorra, amelyek közös nevezője a színházi műfaj megújítására való törekvés - mondta Kiszely Ágnes, a Ciróka Bábszínház igazgatója. Előadásaikban a különféle művészeti ágak ötvöződnek közös, családi élményt kínálva. A Bábszínházi világnapon, március 21-én pedig a legkisebbeknek játszanak.

A Kecskeméti Tavaszi Fesztivál kínálatát a hagyományosnak mondható Bohém Ragtime & Jazz Fesztivál, a Kecskemét Fringe és a Szín-Tár évről évre megújuló programkínálata is gazdagítja.

Tizedik alkalommal találkoznak majd a Szín-Tár keretében a hazai és határon túli magyar nyelvű színészképző intézmények hallgatói a megyeszékhelyen - mondta Réczei Tamás, a kecskeméti Katona József Színház művészeti vezetője. A találkozó érdekessége, hogy a Kaposvári Egyetem Cseke Péter és Réczei Tamás vezette osztályának színművész hallgatói egy nemrégiben előkerült Hamvas Béla-írás alapján színpadra állított darabbal, az Ördöngösökkel vizsgáznak majd.

A 34. Kecskeméti Tavaszi Fesztivált Bogányi Gergely zongoraművész és Kecskeméti Szimfonikus Zenekar április 1-jei közös koncertje zárja.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kecskemét

tavasz

fesztivál

program

színház

ady

opera