Többmilliárdos sportvagyonát adományozta Szolnoknak Nyerges Zsolt

MTI   
  Megosztom
Többmilliárdos sportvagyonát adományozta Szolnoknak Nyerges Zsolt

Teljes sportvagyonát Szolnok város önkormányzatának adományozza Nyerges Zsolt, a szolnoki illetőségű üzletember.

Nyerges Zsolt már alá is írta az átadásról szóló szándéknyilatkozatot, és jelenleg is dolgoznak azon, hogy milyen jogi és szerződéses keretek között kerülhet át a városhoz a Nyerges-sportfólió a bajnokság. A Szoljon.hu cikke szerint a sportlétesítmények már a bajnokság végéig átkerülhetnek a városhoz, és a klubok átadásáról is egyeztetnek.

Nyerges sportvagyonába tartozik:

  • a nyolcszoros magyar bajnok és nyolcszoros kupagyőztes Szolnoki Olaj kosárlabdacsapat,
  • a háromszoros bajnok és háromszoros kupagyőztes, BL-győzelmet és Európai Szuperkupát is szerző Szolnoki Dózsa vízilabdacsapat,
  • a jelenleg az NB III.-ban szereplő Szolnoki MÁV futballklub,
  • a szolnoki Vízilabda Aréna, a Tiszaligeti Stadion és több utánpótlás pálya és főépület is, amikre több milliárd forintot költöttek.

Ezek többsége az elmúlt években elég sikeresen működött hazai szinten, írja az Index.

„A kosárlabdával 22 éve, a vízilabdával tíz éve foglalkozom, és ezalatt összesen 26 kupa- és bajnoki győzelmet szereztünk”

– nyilatkozta Nyerges Zsolt.

Az üzletember részben az üzleti aktivitásának csökkentésével magyarázza a sportból való kivonulását, részben pedig azzal, hogy szülei belenevelték, azt, hogy az embernek társadalmi felelőssége, hogy visszaadjon a közösségnek, amelynek tagja. Azt eddig még nem tudni, hogy a felajánlott sportklubok és létesítmények üzemeltetése mekkora terhet jelent majd a szolnoki önkormányzatnak.

Fotó: MTI/Mészáros János

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

sport

adomány

adományozás

szolnok