Elindult a jelentkezés az Erzsébet-táborokra: rengeteg gyereket várnak

MTI   
  Megosztom
Elindult a jelentkezés az Erzsébet-táborokra: rengeteg gyereket várnak

Már lehet jelentkezni a tavaszi és nyári ottalvós Erzsébet-táborokba, amelyekbe 20-150 fős csoportokat várnak – jelentette be az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány.

A tavaszi osztálykirándulásokra április 1-jéig, a nyári balatoni élménytáborokba március 26-ig regisztrációt követően interneten keresztül lehet jelentkezni. Regisztrálni a korábban már jelentkező és az újonnan pályázó szervezeteknek is kell. A jelentkezések során tíz gyermekenként egy, tíz sajátos nevelési igényű tanulónál pedig két felnőtt kísérő részvétele szükséges. Az elbírálás és az értesítés a beadási határidők után ütemezetten történik.

Az alapítvány május 1. és június 5. között Zánkán tartja majd a magyarországi tavaszi osztálykirándulásokat, amelyekre idén kétszer annyi, összesen húszezer tanulót fogadnak. A kétéjszakás táborba a köznevelési intézmények 1-12. évfolyamos diákjait várják. A balatoni nyári élménytáborokat június 16. és augusztus 30. között rendezik meg, ezalatt több mint harmincezren táborozhatnak.

A hatnapos, ötéjszakás táborok tíz turnusára gyermekvédelmi intézmények és a köznevelési intézmények 1-8. évfolyamos gyermekekkel jelentkezhetnek, a június 30. és július 5. közötti turnusra 6-11. évfolyam közötti diákcsoportok. A táborokban való részvételhez szükség van a gyermekek érvényes fényképes igazolványára.

Kiemelték azt is, hogy Napközi Erzsébet-táborok és a nyári erdélyi Élménytáborok felhívásai szintén megjelennek március elején. Előbbiekre iskolák, családsegítő szolgálatok és központok, valamint kötelező közművelődési feladatot ellátó intézmények jelentkezhetnek 1-8. évfolyamos tanulókkal, az erdélyi táborokba pedig köznevelési intézmények pályázhatnak.

A kormányzati támogatásból megvalósuló táborokról és gyermekprogramokról az egyházi hátterű Erzsébet Alapítvány gondoskodik. A gyerekek testi és lelki épségéért 24 órás gyermekorvosi ügyelet, állandó mentőszolgálat, a nyári időszakban pedig vízimentő szolgálat is gondoskodik. Továbbá a táborokban dolgozók, és a Tábori Együttélést Segítő Operatív munkatársak (TESO-k) is figyelnek a gyermekekre - olvasható a közleményben.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

erzsébet-táborok

tábor

gyerekek

nyár

alapítvány

jelentkezés