Ezt ne hagyd ki: egy utolsó, ingyenes csúszásra várják a látogatókat Eplényben

MTI   
  Megosztom
Ezt ne hagyd ki: egy utolsó, ingyenes csúszásra várják a látogatókat Eplényben

Több mint 51 ezren síeltek idén az eplényi síarénában, ahol 93 nap után vasárnap zárták le a szezont – mondta László Márk, a síközpont marketingvezetője kedden az MTI-nek.

Az eplényi síaréna december elsején nyitotta a szezont rekordot jelentő 70 centiméteres átlagos hómélységgel. A szezon alatt végig nyitva volt az 1048 méter hosszú A1-es pálya, és 78 napon át lehetett síelni mellette az egy kilométeres A7-es pályán, valamint a 209 méteres Q3-as átkötő szakaszon. A szezon közepén az A4-es, az A6-os és a Q2-es és a Q7-es pályákat is megnyitották, melyekkel összesen majdnem öt kilométeres pályarendszer állt a síelők rendelkezésére.

A marketing vezető tájékoztatása szerint a nagy szél miatti ötnapos üzemszünet kivételével, a négyüléses sífelvonó megállás nélkül működött, a szezon során hóágyúikkal mintegy 200 ezer köbméter havat gyártottak a pályákra, síoktatásban pedig csaknem nyolcezren vettek részt idén.

A téli sportok szerelmeseit még egy ingyenes utolsó csúszásra várják szombaton, amikor már gyalogosan is fel lehet libegőzni a hegyre, aztán megkezdődik a felkészülés a tavaszi szezonra. Március utolsó hétvégéjétől a négyüléses és a kétüléses felvonók már a turistákat szállítják az Ámos-hegyi kilátóhoz és panorámabárhoz, ahonnan jó idő esetén a Balatonig is ellátni. A gyerekeket Eplényben tavasztól őszig játéksziget várja, a völgyben ingyenesen használható a trambulin, az ugrálóvár, a mászófal, a hegytetőn pedig a kilátóig egy mezítlábas ösvény is vezet.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

sípálya

eplény

síaréna

szezon

síszezon