Bővült a debreceni állatkert: ezek az újdonságok várják a látogatókat

MTI   
  Megosztom
Bővült a debreceni állatkert: ezek az újdonságok várják a látogatókat

Szavannaterráriummal bővült a debreceni állatkert, ahol az érdeklődők egzotikus gyíkfajokat ismerhetnek meg - közölte a nagyerdei kultúrpark igazgatója csütörtökön a helyszínen, sajtótájékoztatón.

Nagy Gergely Sándor tájékoztatása szerint az új szavannasarokban helyezték el az állatkert egyik legújabb ritkaságát, a galléros gyíkot (Chlamydosaurus kingii).

A dinoszauruszok világát idéző megjelenésű galléros agáma eredetileg Észak- és Északnyugat-Ausztrália, valamint Indonézia és Pápua-Új-Guinea füves pusztáin és száraz, bokros területein honos. Jellemző ismertetőjegye a nyaka alatt meglapuló, fogazott szélű gallérja, amely ellenségei távoltartására alkalmmezpas - magyarázta a szakember, hozzátéve:

Nagy Gergely Sándor elmondta: a faj szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) kihalással fenyegetett fajok vörös listáján. Európában mindössze 50 állatkertben található meg ez a gyíkfaj, amely csütörtöktől látható a debreceni állatkert pálmaházának szavanna terráriumában. A fiatal, egy éves nőstény európai magántenyésztőtől került Debrecenbe, még az idén egy hímet is beszereznek és a galléros gyíkpárt tenyésztésbe vonják - mondta el az igazgató.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

debrecen

állatkert

állatpark

vadaspark

szavanna

szavannaterrárium

terrárium

gyík

galléros gyík