Érdemes lesz ellátogatni a VeszprémFestre: hallható lesz Verdi Rigolettója is!

MTI   
  Megosztom
Érdemes lesz ellátogatni a VeszprémFestre: hallható lesz Verdi Rigolettója is!

Verdi Rigolettóját hallhatja a közönség Medveczky Ádám karmester vezényletével az idei VeszprémFest második napján - jelentette be a fesztivál igazgatója pénteken Budapesten.

A fesztivál első tíz évében mindig volt operaelőadás és négy év szünet után tavaly ismét nagy sikerű operagálát rendeztek a nagyszínpadon. A Rigoletto koncertváltozata 14 éve már nagy sikert aratott a VeszprémFesten, mondta el Mészáros Zoltán, a VeszprémFest főszervezője.

A címszerepben az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb Rigolettója, az olasz bariton Paolo Gavanelli áll színpadra, valamint az Olaszországban élő cseh származású koloratúrszopránt, Zuzana Markovát és az amerikai tenort, René Barberát is hallhatja a közönség, közölte Bátor Tamás, koprodukciós programigazgató.

A VeszprémFest már 16 éve bizonyítja, hogy egy magyar középváros is képes világszínvonalú rendezvény lebonyolítására, mondta el Porga Gyula, Veszprém polgármestere.

Már korábban bejelentették, hogy a július 10. és 13. között tartandó fesztivál első napján a holland Caro Emeraldot, a harmadik napon a 40 éves UB40 alapító tagjait, Ali Campbellt és Astrót, a zárónapon pedig a grúz születésű Katie Meluát hallhatja a közönség.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

  Megosztom

hellovidék

fesztivál

zene

opera

veszprémfest

veszprém