Kulturális sokk Egerben: ezekkel a programokkal erősít a város tavasszal

MTI   
  Megosztom
Kulturális sokk Egerben: ezekkel a programokkal erősít a város tavasszal

Idén is Csillagtól csillagig mottóval rendezik meg az Egri Tavaszi Fesztivált, amely immár hagyományosan a 2018. évi egri csillag bor bemutatásától az Egri Csillag Weekendig tart - közölte az eseményt beharangozó hétfői sajtótájékoztatón a főszervező Média Eger Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezető igazgatója.

Gay Krisztina elmondta: a március 15-én kezdődő és április 28-án záruló kulturális seregszemle másfél hónap alatt harmincnál több programmal, kiállítással, koncerttel, filmmel, valamint zenei, táncos és színházi produkcióval várja az érdeklődőket.

A programok közül kiemelte még a Hungarikum pikniket, amelyre március utolsó két napján a Szépasszonyvölgybe várják az érdeklődőket. Március 21-én pedig a várban ünneplik az egri bikavér hungarikummá minősítésének második évfordulóját.

Az ügyvezető újdonságként említette az Uránia Mozi és Rendezvényközpontban megtekinthető, "Ki látott engem?", avagy 1919 Adytól Chaplinig című, az irodalmat a némafilmmel és szimfonikus zenével ötvöző április 8-i előadást, amely kifejezetten a fesztiválra készült.

Kitért arra az olvasást népszerűsítő projektre is, amelynek keretében a fesztivál kezdetétől Egerben is könyvautomatából lesznek megvásárolhatók okostelefon méretű kortárs és klasszikus könyvek.

Habis László, a város polgármestere a sajtótájékoztatón nagyléptékű, sok műfajt és értéket felvonultató rendezvényként jellemezte a programsorozatot, amely - mint fogalmazott - "kellő egri sajátosságokkal rendelkezik".

Martonné Adler Ildikó alpolgármester ehhez kapcsolódva aláhúzta: az Egri Tavaszi Fesztivál időtartamában és tematikájában is különbözik az ország más, hasonló rendezvényeitől. Egyúttal megjegyezte: céljuk olyan produkciók felvonultatása, melyek később a fővárosban is méltón képviselhetik Egert, illetve mutathatják be a megyeszékhely kulturális és gasztronómiai értékeit.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

eger

város

egri csillag

bor

egri tavaszi fesztivál

fesztivál

tavasz