Megéri elmenni: íme, a tatabányai Tavaszi fesztivál programjai

MTI   
  Megosztom
Megéri elmenni: íme, a tatabányai Tavaszi fesztivál programjai

Irodalmi, zenei, színházi és képzőművészeti programokkal várja az érdeklődőket a Tatabányai Tavaszi Fesztivál március 19. és április 5. között a Vértes Agorájában, a városi múzeumban és a Jászai Mari Színház, Népházban - ismertették a szervezők hétfőn, a rendezvény programját bemutató sajtótájékoztatón.

A fesztivált a Kossuth- és Fonogram-díjas Csík zenekar koncertje nyitja, majd szombaton a Dallam Regionális Kórustalálkozón a térség ifjúsági kórusai lépnek fel.

Március 24-én Demeniv Mihály harmonikaművész és Tálas Áron zongoraművész koncertjén többek között Scarlatti, Richard Galliano, Eduard Akhanov és Chick Corea művei hangzanak el.

Kedden a Tatabányán megjelenő Új Forrás művészeti folyóirat ünnepli ötvenedik születésnapját. Közreműködik Rákóczy Anna fuvolaművész, Galkó Balázs színész, Krulik Zoltán zeneszerző, Monostori Imre és Szénási Zoltán irodalomtörténész és Reichert Gábor irodalomkritikus. A program műsorvezetője Jász Attila költő.

Szerdán a tatabányai Black Diamond Big Band ad koncertet, a vendégművész Charlie lesz. Vasárnap Az élet értelme - Egypercesek száz percben címmel Örkény István novelláit Mácsai Pál olvassa fel, Lukács Miklós cimbalomművész kíséretével.

Április ötödikén nyílik meg a Semmelweis Orvostörténeti Múzeum vándorkiállítása a Tatabányai Múzeumban az erényöv titkos történeteiről. A tárlatot a városi múzeum összeállítása színesíti a fehérneműdivat változásairól a 19. század végétől az 1960-as évekig.

A Tatabányai Tavaszi Fesztiválhoz kapcsolódik a Jászai Mari Színház, Népház MOST FESZT elnevezésű Monodráma és Stúdiószínházi Fesztiválja március 20. és 24. között.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tatabánya

tavasz

tavaszi fesztivál

koncert

irodalom

művészet

színház

program

programajánló