Megújul a Szegedi Tudományegyetem sportközpontja: új lelátót is építenek

MTI   
  Megosztom
Megújul a Szegedi Tudományegyetem sportközpontja: új lelátót is építenek

Kormányzati támogatással 2,1 milliárd forintból két atlétikai pálya fejlesztése indulhat el Szegeden a Modern városok program keretében - jelentette be Bartók Csaba, politikus csütörtökön a Tisza-parti városban.

A politikus sajtótájékoztatóján elmondta, a SZVSE-pálya felújítása és az egyetemi sportközpont területén egy új atlétikai centrum kialakítása kapcsolódik a városban folyó sportberuházásokhoz: az ifjúsági centrum és a fedett uszoda építéséhez.

Az SZVSE - a város által évtizedek óta magára hagyott - sporttelepén 550 millió forintból nemzetközi szabványoknak megfelelő, nyolcsávos, világítással rendelkező modern pályát alakítanak ki. Építenek egy diszkosz és egy kalapácsvető dobópályát, egy füvesített gerelyhajító nekifutót, két súlylökő-pályát, és teljes atlétikai eszközgarnitúrát kap a létesítmény, közölte az egykori válogatott kézilabdázó.

A Szegedi Tudományegyetem sportközpontjában szintén nemzetközi szabványoknak megfelelő, nyolcsávos, világítással rendelkező futópályát, valamint egy hatsávos, 80 méteres futópályát, egy magasugróhelyet, diszkosz és kalapácsvető dobópályát, két súlylökő-pályát alakítanak ki. Az 1,6 milliárd forintos beruházás keretében épül egy 300+100 főt befogadó lelátó, konditerem, és egy 80-100 férőhelyes öltözőblokk is, ismertette a fejlesztés részleteit Bartók Csaba.

A beruházások tervei már elkészültek, a SZVSE sporttelepének fejlesztése csak a pályát érinti, így azt hamarabb birtokba vehetik majd a sportolók, de reményei szerint már akár jövőre meg is valósulhatnak a beruházások.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szeged

sport

fejlesztés