Rekordlétszámmal startol az idei első Spartan Race

MTI   
  Megosztom
Rekordlétszámmal startol az idei első Spartan Race

Rekordlétszám, körülbelül tízezer induló várható az idei első Spartan akadályfutó-versenyen, amelyet szombaton és vasárnap Nagykanizsán rendeznek meg.

A szervezők tájékoztatása szerint az első napon az úgynevezett Super távnak vágnak majd neki az indulók, ez legalább 13 kilométer és minimum 25 akadályt jelent, másnap pedig a Sprinten legkevesebb 5 kilométeren legalább 20 akadállyal kerülnek szembe a jelentkezők. Az első napon a felnőttek versenyére már több mint 3500-an regisztráltak, míg a vasárnapi futamokon eddig 5200 induló részvétele biztos. Mindkét napon rendeznek majd gyerekfutamokat is.

A második nap egyik érdekessége, hogy az utolsó futamban Böröndi Gábor altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökhelyettes vezetésével a Magyar Honvédség egyik 50 fős egysége gyakorló felszerelésében teljesíti majd a pályát, előtte pedig együtt, speciális bemelegítést végez a többi indulóval.

Azt a versenyt a Spartan nemzetközi vezetősége a legjobb szervezésű európai viadalnak választotta. A fesztiválon mindkét nap folyamatosan felnőtt és gyerekprogramokkal szórakoztatják a látogatókat, a futamokra még korlátozott számban lehet regisztrálni, ugyanakkor online nevezésre csak kedd éjfélig van lehetőség.

Idén Magyarországon három helyszínen rendeznek Spartan futamokat. Nagykanizsát követően június 29-én és 30-án hazánkban először rendeznek Trifecta hétvégét Eplényben, azaz két nap alatt mindhárom klasszikus távon lehet majd versenyezni - a Super és a Sprint mellett Beast-futam lesz minimum 19 kilométeren és 30 akadállyal. Az évad október 5-én és 6-án Kazincbarcikán zárul Beasttel, Sprinttel, valamint Jótékonysági futammal.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

verseny

spartan

spartan race

akadály

akadályfutás

sport