Rekordlétszámmal startol az idei első Spartan Race

MTI   
  Megosztom
Rekordlétszámmal startol az idei első Spartan Race

Rekordlétszám, körülbelül tízezer induló várható az idei első Spartan akadályfutó-versenyen, amelyet szombaton és vasárnap Nagykanizsán rendeznek meg.

A szervezők tájékoztatása szerint az első napon az úgynevezett Super távnak vágnak majd neki az indulók, ez legalább 13 kilométer és minimum 25 akadályt jelent, másnap pedig a Sprinten legkevesebb 5 kilométeren legalább 20 akadállyal kerülnek szembe a jelentkezők. Az első napon a felnőttek versenyére már több mint 3500-an regisztráltak, míg a vasárnapi futamokon eddig 5200 induló részvétele biztos. Mindkét napon rendeznek majd gyerekfutamokat is.

A második nap egyik érdekessége, hogy az utolsó futamban Böröndi Gábor altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökhelyettes vezetésével a Magyar Honvédség egyik 50 fős egysége gyakorló felszerelésében teljesíti majd a pályát, előtte pedig együtt, speciális bemelegítést végez a többi indulóval.

Azt a versenyt a Spartan nemzetközi vezetősége a legjobb szervezésű európai viadalnak választotta. A fesztiválon mindkét nap folyamatosan felnőtt és gyerekprogramokkal szórakoztatják a látogatókat, a futamokra még korlátozott számban lehet regisztrálni, ugyanakkor online nevezésre csak kedd éjfélig van lehetőség.

Idén Magyarországon három helyszínen rendeznek Spartan futamokat. Nagykanizsát követően június 29-én és 30-án hazánkban először rendeznek Trifecta hétvégét Eplényben, azaz két nap alatt mindhárom klasszikus távon lehet majd versenyezni - a Super és a Sprint mellett Beast-futam lesz minimum 19 kilométeren és 30 akadállyal. Az évad október 5-én és 6-án Kazincbarcikán zárul Beasttel, Sprinttel, valamint Jótékonysági futammal.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

verseny

spartan

spartan race

akadály

akadályfutás

sport