Nagy durranásra készül a Fertőrákosi Barlangszínház: itt az éves program

MTI   
  Megosztom
Nagy durranásra készül a Fertőrákosi Barlangszínház: itt az éves program

A második alkalommal megrendezendő SopronDrum nemzetközi ütősfesztivállal kezdődik a szezon a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínházban. A fesztivált június 10. és 17. között a Soproni Ünnepi Hetek keretében rendezik meg - tájékoztatott a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft.

A közlemény szerint a meghívott világsztárok és a hozzájuk csatlakozó nemzetközi hírű zenészek, oktatók nemcsak koncerteket adnak, hanem mesterkurzusokat is tartanak magyar és külföldi diákoknak, tanároknak, a műfaj iránt érdeklődőknek és a nagyközönségnek is.

  • Mesterkurzust ad többek között a Santanával is turnézó Dennis Chambers és Tommy Campbell. Ők ketten hosszú pályafutásuk során most először együtt is színpadra lépnek június 16-án este.
  • Június 10-én a Budapest Jazz Orchestra és Malek Andrea, Tóth Vera valamint Náray Erika Ella Fitzgerald előtt tisztelgő, Ella 100 című műsora nyitja meg a fesztivált.
  • Az ezt követő egy hétben fellép Fertőrákoson az Incognito együttes, a fennállásának 35. évfordulóját ünneplő Amadinda ütőegyüttes és a Nik West Band is. Westet napjaink legjobb női basszusgitárosai közé sorolják, játszott Prince zenekarával, Dave Stewarttal a Eurythmics-ből, és gyakran nevezik a funk Lady Gagajának és a "női Lenny Kravitznek" is.
  • A Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínházban már június 2-án délután is lesz koncert. A Soproni Szimfonikusok kamarazenekara Dohnányi Ernő előtt tisztelegve ekkor indítja útjára Ötórai Hangoló címmel vasárnap délutáni klasszikus kamarazenei koncertsorozatát. Dohnányi Ernő volt az, aki elsőként ruházta fel kulturális funkcióval a kőfejtőt.
  • A szezonban látható lesz Puccini Bohémélete a Kassai Állami Opera előadásában július 5-én, Mozart Figaro házassága című operája a Győri Nemzeti Színház és a Szegedi Nemzeti Színház koprodukciójaként július 6-án, és a 100 Tagú Cigányzenekar műsora is augusztus 9-én és 10-én. Fellép még az ExperiDance, az Orosz Nemzeti Balett, a Csík Zenekar, Badár Sándor és Aranyosi Péter humoristák, valamint a Budapest Bár.
  • A Soproni Petőfi Színház a Valahol Európában című musicalt hozza el Fertőrákosra, az előadást öt alkalommal láthatják a nézők.

A közlemény kitér arra is, hogy a szervezők megemlékeznek a Páneurópai Piknik harmincadik évfordulójáról is, augusztus 19-én nagyszabású programot tartanak. A szezont szeptember 14-én Zorán Ti kértétek című dupla koncertje zárja.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szórakozás

program

fertőrákos

barlangszínház

koncert

fesztivál