Megállapodás született a miskolci repülőtér ügyében

HelloVidék   
  Megosztom
Megállapodás született a miskolci repülőtér ügyében

A miskolci városvezetés és a Borsod Megyei Repülőklub megállapodott abban, hogy 2019. november 1-ig, illetve konkrét befektetői igény jelentkezéséig, a jelenlegi feltételek mellett használhatják a miskolci repülőteret.

A 15 évre kötött szerződés Miskolc és a Borsod Megyei Repülőklub között 2019 áprilisában lejár. A repülőtér területének nagy részét bevonják a Mechatronikai Ipari Parkba és új befektetőket telepítenek itt le annak érdekében, hogy további új, innovatív munkahelyeket teremtsenek, mert egyértelmű szakmai álláspont, hogy a mai miskolci repülőtér repülésszakmai szempontból alkalmatlan a továbbfejlesztésre, mondta el tavaly ősszel Pfliegler Péter alpolgármester.

A miskolci városvezetés és a Borsod Megyei Repülőklub megállapodása értelmében 2019. november 1-ig, illetve konkrét befektetői igény jelentkezéséig, a repülőklub használhatja a repülőteret, írja a Minap.hu. A Borsod Megyei Repülőklub vállalta, hogy a fenti határidőig mindent megtesz annak érdekében, hogy a város közvetlen közelségében új helyet keres az eddigi tevékenységük folytatására.

Fotó: MTI/Vajda János

  Megosztom

hellovidek

miskolc

repülőtér