Irány Miskolc: hazai és nemzetközi produkciókkal vár a kortárstánc fesztivál

MTI   
  Megosztom
Irány Miskolc: hazai és nemzetközi produkciókkal vár a kortárstánc fesztivál

Szerdán kezdődik Miskolcon a 3. Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztivál, amelyen a magyar balettművészek mellett öt ország táncosait láthatja a közönség.

A szombaton záruló fesztivál négy napja alatt tíz produkció vendégszerepel Miskolcon, a repertoár kialakításánál idén is a művészeti ág sokszínűségének bemutatása volt a cél. A magyarok mellett görög, finn, cseh, litván és horvát táncosok lépnek fel.

A litván Airos Dance Theatre A kiméria gyöngyei című darabbal lép fel, a görög Tzeni Argyriou egy önéletrajzi szövegen alapuló multimédiás szólóelőadást hoz Miskolcra. Az Állatok farsangja a francia zeneszerző, Camille Saint-Saëns azonos nevű musicalmotívuma alapján készült interaktív táncelőadás 5-12 éves gyermekeknek; a cseh Bara Latalova és társulatának multimédiás előadása a mozgást és a táncot kombinálja videóvetítéssel, az eredeti zenével és hanggal.

Finnországból érkezik Ali Alawad iraki úd lantvirtuóz és Alpo Aaltokoski koreográfus és táncművész közös produkciója, míg a Közép-Európa Táncszínház Anton Lachky Special Society című koreográfiájával készül a Horizont fesztiválra. Horvátországból a Zagrab Dance Company hozza el Moliere klasszikusának, a Tartuffe-nek táncos változatát.

A Miskolci Balett a táncfesztiválon mutatja be legújabb előadását, amelyet ezúttal Barta Dóra, a Kecskemét City Balett vezetője rendez. A Szentivánéji álom Barta Dóra első koreográfiája a Miskolci Nemzeti Színházban. Fellép Miskolcon a Győri Balett is, Sebestyén Bálint Antigoné című koreográfiája Szophoklész drámáján alapul. Kozma Attila, a Miskolci Balett és a Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztivál művészeti vezetője a fesztivál megnyitása előtt azt mondta: az előző évekhez hasonlóan idén is igyekezett úgy válogatni a hazai és európai táncélet résztvevőiből, hogy érdekes és izgalmas programokat tudjon összeállítani.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

miskolc

balett

tánc

táncfesztivál

magyar balettművészek