Irány Veszprém: koncertekkel és színdarabokkal várják az érdeklődőket

MTI   
  Megosztom
Irány Veszprém: koncertekkel és színdarabokkal várják az érdeklődőket

Ma kezdődnek és szombatig tartanak a második alkalommal megrendezett Érzékenyítő Fesztivál programjai a Veszprémi Petőfi Színházban.

A tavalyi első rendezvénnyel szemben idén a színházművészet mellett a könnyűzene és a táncművészet, valamint élettörténetek is előtérbe kerülnek, és a színház előtti téren is zajlanak majd programok.

Szerdán Caramel ad koncertet, csütörtökön az öregség, a fiatalság és a lehetséges utolsó szerelem kérdéskörét vizsgáló Hanif Kureishi Vénusz című darabját láthatja a közönség.

Pénteken Pilát Gábor tart előadást Tiszta érzelmek, zavaros kapcsolatok címmel, majd pedig Simon Stephens az elmulasztott lehetőségeket körüljáró Heisenberg című darabját mutatják be.

A zárónapon, szombaton a hajléktalanságról személyes tapasztalatai alapján megnyilvánuló Szalai Kriszta Maradjunk annyiban című önálló estjével várják a nézőket.

Kísérőprogramként a Nemadomfel Együttest is láthatja a közönség, beszélgetnek a mozgássérült Fekete Ádám dramaturggal, rendezővel és színésszel. Tánckórszindróma címmel lesz látható a Down-szindrómás Gyöngyösy Dóra kortárstánc előadása, a Tünet Együttes pedig bemutatja a gyermekszületéssel kapcsolatos élményeket felidéző Burok című produkcióját.

A fesztivál érzékenyítő előadásai után idén is lehetőség nyílik beszélgetésre és a látottak közös feldolgozására Kardos Klára klinikai szakpszichológussal.

A rendezvényt Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere külön támogatásban részesítette, a programok fővédnöke Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár, védnöke pedig Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője.

Fotó: MTI/Nagy Lajos

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

program

koncert

színház

veszprém