Irány Szeged: négyszáz színpompás, trópusi pillangóban gyönyörködhetünk

MTI   
  Megosztom
Irány Szeged: négyszáz színpompás, trópusi pillangóban gyönyörködhetünk

Újra megnyitja kapuit szombaton a Szegedi Tudományegyetem arborétumának lepkekertje, ahol az állatvilág repülő virágai, trópusi pillangók figyelhetőek meg karnyújtásnyi távolságból, tájékoztatta Németh Anikó igazgató az MTI-t.

A füvészkert munkatársai a trópusi esőerdőt idéző környezetet varázsoltak az egyik fóliasátor alá, ahol a bábszekrényben lévő bábokból - melyek havonta érkeznek Costa Ricából - folyamatosan bújnak elő a pillangók és szemet gyönyörködtetően libbennek növényről-növényre, a lepkeetetőknél lakmároznak vagy éppen a látogatók karján, ruháján landolnak.

A vendégeknek nem mindennapi élményt jelent a Dél-Amerika trópusain honos pillangók megfigyelése, fotózása. A sétautat bejárva húsz lepkefaj, csaknem négyszáz színpompás, trópusi képviselőjével találkozhatnak az érdeklődők. Nagy részük különösen napsütéses időben aktív, ilyenkor a több száz lepke színes kavalkádot alkotva cikázik a növények között, borongósabb időben pedig szívesen pihennek meg összecsukott szárnyakkal a növények levelein, ágain.

A látogatóknak helyszínen a kert munkatársai rövid szakvezetést biztosítanak, és információs táblák is segíti a vendégek tájékozódását. A vendégek a látogatás során megismerkedhetnek a botanikus kert páfránygyűjteményével is, tudatta az igazgató.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szeged

szegedi tudományegyetem

pillangó

füvészkert