Új kerékpárút Zalakarosnál: a magyarok és a horvátok közösen nyerték el a támogatást

MTI   
  Megosztom
Új kerékpárút Zalakarosnál: a magyarok és a horvátok közösen nyerték el a támogatást

Közel 1,6 millió eurós költséggel, horvát-magyar együttműködésben épült összesen csaknem 8 kilométernyi kerékpárút Zalakaroson és a horvátországi Kőrösön (Krizevci).

A zalakarosi önkormányzat az átadás kapcsán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az elmúlt évtizedben mindkét városban jelentősen megnőtt az aktív és egészséges élet iránti érdeklődés, egyre többen töltik aktívan a szabadidejüket, a kerékpáros turizmus jelentősége folyamatosan növekszik. A meglévő gazdag természeti értékek és kulturális örökség, a kedvező földrajzi fekvés és a jelentős idegenforgalmi kapcsolatok miatt az aktív és szabadidős turizmusban komoly potenciál rejlik.

Az Interreg Magyarország-Horvátország Együttműködési Program keretéből csaknem 1,6 millió eurót nyert a két település. Összesen 7,8 kilométernyi kerékpárutat építettek, vagy újítottak fel, ebből Zalakaroson 2,9 kilométernyi út készült, Kőrösön 4,9 kilométernyit alakítottak ki a 2018 tavaszán indult munkálatok során.

A kerékpárutak építésén kívül szakmai találkozókat és tanulmányutakat szervezett, kerékpáros térképet készített, a közeljövőben pedig egy nagyobb nemzetközi kerékpáros versenyt is közösen valósít meg a két város.

Zalakaroson idén kiemelt figyelmet fordítanak a kerékpáros programokra, ennek részeként keresik Magyarország első, akár biciklin ülve is elfogyasztható "bikefood" ételét, illetve szervezik meg a júniusi Mapei Tour de Zalakarost, ami mára az ország egyik kedvelt kerékpáros versenyévé nőtte ki magát.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

zalakaros

bicikli

bicikliút