Sport és művészet: mindkettőből bőven akad a Tisza-tavi fesztiválon

MTI   
  Megosztom
Sport és művészet: mindkettőből bőven akad a Tisza-tavi fesztiválon

Debrecen lesz a díszvendége az idei Tisza-tavi fesztiválnak július 26. és 28. között - jelentették be a szervezők. A fesztivál Boat D'Opera napján csónakról ismerkedhetnek meg a Tisza-tó egyedi növény- és állatvilágával a résztevők, miközben a csónaktúra egy-egy állomásán hangszeres művészek várják rövid koncerttel a csónakázókat.

Néhány éve partnervárosi kapcsolatot alakítottak ki Tiszafüreddel, és Debrecen kulturális regióközpontként kapcsolódik be immár hagyományosan a füredi és a hortobágyi kulturális és turisztikai rendezvényekbe, mondta el Papp László Debrecen polgármestere.

A Tisza-tavi fesztivál jó példája annak, hogyan tudnak a helyiek összefogni a térség értékeinek bemutatása érdekében, mondta Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere. A Tisza-tavi fesztiválon mindent megmutatnak, amit a régió kínál: kultúrát, tájat, gasztronómiát, közölte Kovács Sándor, a térség országgyűlési képviselője. A képviselő fontosnak nevezte a Tisza-tó-Debrecen-Hortobágy-Hajdúszoboszló térség egységes turisztikai régióként való megjelenését.

A Természet Operaháza Tisza-tavi fesztivál a kultúrát ötvözi a természettel és az aktív pihenéssel, mondta Debreczeni Ildikó fesztiváligazgató, a rendezvény megálmodója. Ennek jegyében rendezik meg a fesztivál keretében a Tour D'Opera 67 kilométeres kerékpártúrát, amelynek megállóiban különböző műfajú zenei koncerten vehetnek részt a kerékpározók. Fellép mások mellett a Tiszafüredi Ifjúsági Fúvószenekar, a Szent Efrém férfikar, Szt. Martin szaxofonművész, a FareMido operatársulat és Sóki Ferenc tárogatóművész, illetve a Nimród kürtegyüttes.

A TO'pera keretében a 100 Tagú Cigányzenekar és Edvin Marton hegedűművész közös koncertjét tekinthetik meg az érdeklődők a Morotva kerékpáros pihenőpark nagyszínpadán, fellép továbbá a Kossuth-, Liszt Ferenc-díjas szoprán, Miklósa Erika és Szappanos Tibor tenor - sorolta Debreczeni Ildikó.

A fesztivál Boat D'Opera napján csónakról ismerkedhetnek meg a Tisza-tó egyedi növény- és állatvilágával a résztevők, miközben a csónaktúra egy-egy állomásán hangszeres művészek várják rövid koncerttel a csónakázókat. A futók Miklósa Erika vezetésével tíz kilométeres futáson vehetnek részt a Tisza-tó mentén.

A fesztivál nyitókoncertjét a tiszafüredi református templomban tartják, amelyen közreműködik a debreceni filharmonikusok mellett a debreceni Kodály Kórus, és fellép Kristin Sampson, a New York City Opera operaénekese, jelentette be a sajtótájékoztatón Somogyi-Tóth Dániel, a debreceni filharmonikusok fő-zeneigazgatója. A koncertet Somogyi-Tóth Dániel vezényli, fűzte hozzá Debreczeni Ildikó.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tisza-tó

fesztivál

sport

művészet

tiszafüred

debrecen