Sport és művészet: mindkettőből bőven akad a Tisza-tavi fesztiválon

MTI   
  Megosztom
Sport és művészet: mindkettőből bőven akad a Tisza-tavi fesztiválon

Debrecen lesz a díszvendége az idei Tisza-tavi fesztiválnak július 26. és 28. között - jelentették be a szervezők. A fesztivál Boat D'Opera napján csónakról ismerkedhetnek meg a Tisza-tó egyedi növény- és állatvilágával a résztevők, miközben a csónaktúra egy-egy állomásán hangszeres művészek várják rövid koncerttel a csónakázókat.

Néhány éve partnervárosi kapcsolatot alakítottak ki Tiszafüreddel, és Debrecen kulturális regióközpontként kapcsolódik be immár hagyományosan a füredi és a hortobágyi kulturális és turisztikai rendezvényekbe, mondta el Papp László Debrecen polgármestere.

A Tisza-tavi fesztivál jó példája annak, hogyan tudnak a helyiek összefogni a térség értékeinek bemutatása érdekében, mondta Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere. A Tisza-tavi fesztiválon mindent megmutatnak, amit a régió kínál: kultúrát, tájat, gasztronómiát, közölte Kovács Sándor, a térség országgyűlési képviselője. A képviselő fontosnak nevezte a Tisza-tó-Debrecen-Hortobágy-Hajdúszoboszló térség egységes turisztikai régióként való megjelenését.

A Természet Operaháza Tisza-tavi fesztivál a kultúrát ötvözi a természettel és az aktív pihenéssel, mondta Debreczeni Ildikó fesztiváligazgató, a rendezvény megálmodója. Ennek jegyében rendezik meg a fesztivál keretében a Tour D'Opera 67 kilométeres kerékpártúrát, amelynek megállóiban különböző műfajú zenei koncerten vehetnek részt a kerékpározók. Fellép mások mellett a Tiszafüredi Ifjúsági Fúvószenekar, a Szent Efrém férfikar, Szt. Martin szaxofonművész, a FareMido operatársulat és Sóki Ferenc tárogatóművész, illetve a Nimród kürtegyüttes.

A TO'pera keretében a 100 Tagú Cigányzenekar és Edvin Marton hegedűművész közös koncertjét tekinthetik meg az érdeklődők a Morotva kerékpáros pihenőpark nagyszínpadán, fellép továbbá a Kossuth-, Liszt Ferenc-díjas szoprán, Miklósa Erika és Szappanos Tibor tenor - sorolta Debreczeni Ildikó.

A fesztivál Boat D'Opera napján csónakról ismerkedhetnek meg a Tisza-tó egyedi növény- és állatvilágával a résztevők, miközben a csónaktúra egy-egy állomásán hangszeres művészek várják rövid koncerttel a csónakázókat. A futók Miklósa Erika vezetésével tíz kilométeres futáson vehetnek részt a Tisza-tó mentén.

A fesztivál nyitókoncertjét a tiszafüredi református templomban tartják, amelyen közreműködik a debreceni filharmonikusok mellett a debreceni Kodály Kórus, és fellép Kristin Sampson, a New York City Opera operaénekese, jelentette be a sajtótájékoztatón Somogyi-Tóth Dániel, a debreceni filharmonikusok fő-zeneigazgatója. A koncertet Somogyi-Tóth Dániel vezényli, fűzte hozzá Debreczeni Ildikó.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tisza-tó

fesztivál

sport

művészet

tiszafüred

debrecen