Új magyar filmsorozat indul: akcióban a természet őrzői

HelloVidék   
  Megosztom
Új magyar filmsorozat indul: akcióban a természet őrzői

A természetvédelmi őrök áldozatos munkájának szélesebb körű megismerésére jó alkalmat teremt az Akcióban a természet őrzői című nyolc részes filmsorozat - jelentette ki Rácz András környezetügyért felelős államtitkár a filmsorozatot bemutató rendezvényen Budapesten.

A nemzeti parki igazgatóságok 1,6 milliárd forintból fejlesztik ebben az uniós költségvetési ciklusban a természetvédelmi őrszolgálat hatékonyságát, mondta el az Uránia Nemzeti Filmszínházban tartott eseményen Rácz András.

A környezetügyért felelős államtitkár tájékoztatása szerint összesen 250 természetvédelmi őr dolgozik az igazgatóságok szervezetében, akik kiemelt feladata 849 000 hektár védett természeti terület, 2 millió hektár Natura 2000 terület, valamint a védett növény és állatfajok, illetve 38 000 nyilvántartott régészeti lelőhely megóvása, olvasható az Agrárminisztérium közleményében.

Egy természetvédelmi őr átlagosan több mint 8000 hektáron végzi a tevékenységét, a munkatársak évente több mint ezer esetben látnak el közös szolgálatot a rendészeti szervekkel. A szolgálatellátások elemzése azt mutatja, hogy nagyszámú természetet veszélyeztető vagy károsító cselekmény hiúsul meg a természetvédelmi őrök jelenléte miatt. Rácz András szerint fontos, hogy a természetvédelmi őrök áldozatos munkáját a szélesebb nyilvánosság is megismerhesse, amire jó alkalmat teremt az Akcióban a természet őrzői című nyolc részes filmsorozat.

A Filmdzsungel Stúdió mindent megtett azért, hogy kameráikkal, és a film erejével bemutassák a természetvédelmi őrök áldozatos munkáját, melynek célja a veszélyeztetett élőhelyek és fajok megóvása, mondta a környezetügyért felelős államtitkár. A rendezvényen ismertették azt is, hogy az V. Nemzetközi Természetfilm Fesztivált idén május 24-26. között rendezik meg Gödöllőn. A több napos esemény természet- és környezetvédelmi programmá nőtte ki magát, amelynek fókuszában az ember és a természet közti kapcsolat áll.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

nemzeti park

természet

környezetvédelem

természetvédelem