Filmdömping Szombathelyen: szerdán indul a Savaria Filmszemle!

MTI   
  Megosztom
Filmdömping Szombathelyen: szerdán indul a Savaria Filmszemle!

Szerdán a versenyfilmek vetítésével kezdődik a VI. Savaria Filmszemle Szombathelyen, amelyre idén 224 alkotást neveztek be a készítők - közölte az MTI-vel Lovass Tibor, a filmszemle főszervezője.

80 diákfilm, 93 dokumentumfilm, 24 filmetűd és 27 kisjátékfilm közül kell kiválasztania a legjobbakat a neves szakemberekből álló zsűrinek, mondta el Lovass Tibor. A benevezett filmek hossza együtt meghaladja a 84 órát, ezért a filmszemlén szereplő alkotások előzsűrizésen estek át.

A zsűri tagja András Ferenc Kossuth-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer; Koltay Gábor Balázs Béla-díjas filmrendező és Halmy György rendező, forgatókönyvíró, producer. A díjkiosztó gálát az Agora Filmszínházban tartják péntek délután.

A filmszemle kísérőrendezvényeként szerdán délelőtt irodalmi séta indul a Kőszegi utcai TIT székháztól Szombathely belvárosában Fűzfa Balázs irodalomtörténész kalauzolásával; csütörtökön délután pedig építészeti sétát tehetnek az érdeklődők Szombathelyen Balogh Péter építész vezetésével.

Ugyancsak csütörtök délután a TIT székházban beszélgetést terveznek a Magyar Művészeti Akadémia akadémikusaival. A filmszemle versenyprogramját ingyenesen tekinthetik meg az érdeklődők.

Fotó: MTI/Varga György

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szombathely

filmszemle

film

savaria

dokumentumfilm

diákok