Idén is muzsikál az erdő: természetközeli programokkal vár Kecskemét

MTI   
  Megosztom
Idén is muzsikál az erdő: természetközeli programokkal vár Kecskemét

Az idén is három térségben jelentkező Muzsikál az erdő rendezvény célja az erdő és a zeneművészet erejével a fenntartható, környezettudatos életvitelre buzdítani a programok résztvevőit. Hangsúlyt kap ezúttal az egészséges életmód, az egészségtudatosság, a testi-lelki egészség egyensúlya.

Ennek jegyében a Muzsikál az erdő a hírös városban elnevezésű programsorozat és a Magyar Nemzeti Parkok Hete nyitóeseményének szervezői május 25-e, szombatra kerékpártúrát hirdetnek, amely Kecskemét főteréről indul - közölte a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság az MTI-vel.

A Holt-Tisza partján kézműves foglalkozásokkal, természetismereti játékokkal, lovagoltatással, szakvezetéses erdei sétákkal és kenuzással várják az érdeklődőket.

A zenei programok keretében koncertet ad a Lóca Együttes, a Fonó Zenekar és a Reményi Ede Kamarazenekar. A Por Zenekar rendhagyó történelemórát, illetve hangszerbemutatót tart, a kecskeméti Ciróka Bábszínház a Medve ének című előadását hozza el Lakitelek-Tőserdőre, és fellép a helyi Kösöntyű Néptánccsoport is.

A nap során kiállítás nyílik a Muzsikál az erdő 2019-es gyermekrajzpályázatának és a 2018-as fotópályázatának nyertes képeiből. Gyermeknapon, május 26-án délelőtt a tíz hazai nemzeti park természetismereti játékokkal készül standjainál. Szerveznek erdei sétát a Kontyvirág tanösvényen, madárlest az ártéren, és kenuzni lehet majd a Holt-Tiszán.

Szintén vasárnap, Kecskeméten, a Nyíri-erdei Vackor Vár Erdei Iskola területén a legkisebbeket a Muzsikál az erdő programsorozat keretében Bábika Játszóház várja, sőt lóra is ülhetnek, illetve az íjászattal ismerkedhetnek. Később a Batyu Színház, majd a Csörömpölők Együttes szórakoztatja a gyermekeket.

A Millenniumi Hársfakör lombkoronája alatti erdei koncert fellépői között a kecskeméti Kodály Iskola ütős tanszaka, a Kecskemét Brass Rézfúvó Quintettje, majd a Dűvő Zenekar műsorát hallgathatják meg az érdeklődők. A nap során lesz még erdei séta népzenei meglepetésekkel, helyi termékek bemutatója, majd megnyitják a 2018-as fotópályázat nyertes képeiből rendezett Muzsikál az erdő elnevezésű kiállítást.

Fotó: MTI/Komka Péter

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kecskemét

természet

program

koncert

erdő

sport

gyerekek

kézműveskedés

kerékpár

bicikli

lavaglás

kenu