Gyermeknapi fesztivál Székesfehérváron: hétpróbával várják az érdeklődőket

MTI   
  Megosztom
Gyermeknapi fesztivál Székesfehérváron: hétpróbával várják az érdeklődőket

A mesebeli számok világa lesz a középpontban az idei Hetedhét Játékfesztiválon, amelyet hetedik alkalommal rendeznek meg a hétvégén Székesfehérvár belvárosában.

2012-ben költözött át a játékmúzeum a Hiemer-házba és kapta meg a Hetedhét nevet, majd egy évre rá indult el a fesztivál a gyereknaphoz kapcsolódóan. A Hetedhét Játékfesztivál a gyerekek körében a város legnépszerűbb rendezvényévé vált az évek során és talán az ország egyik legszínvonalasabb gyerekfesztiválja lett - mondta Brájer Éva alpolgármester.

Az alpolgármester jelezte, hogy a vasárnapi EP-választások miatt a polgármesteri hivatal környékén nem lesznek rendezvények, az Országalmától a virágóráig zajlanak majd a programok.

Nagy Veronika múzeumigazgató kiemelte, hogy az emberiség életében mindig is különös jelentőséggel bírtak a mesebeli számok, ráadásul a számok a mesékben mindig jelen vannak, így a gyerekek számára is könnyen érhetőek lesznek a hétpróba feladatai.

Mint hozzátette, a kétnapos rendezvényen bármely gyerek teljesítheti a hétpróbát, amelynek kerettörténetét Bella, a kíváncsi porcelánbaba adja, akit fogságba ejtett egy gonosz boszorka, ráadásul a számok labirintusává változtatta a várost, így az a feladat, hogy megfejtsék a számok rejtélyét, megmentsék Bellát és megtörjék a boszorka átkát. A próbázók útjuk során többek között a Hétfejű Tündérrel, a három kecskegidával, a hét törpével és a tizenkét fejű sárkánnyal is találkozhatnak a Fő utcán, a Játékmúzeumban és a Városi Képtárban található kilenc állomás valamelyikén.

Bakurecz Ildikó, a Fehérvári Programszervező Kft. munkatársa a színpadi programokra hívta fel a figyelmet: szombaton a Szárnyas Sárkányok interaktív gólyalábas térjátéka, a SimorágTánCirkusz és a Barboncás Társulat meséje, vasárnap a Figurina Bábszínház, a MárkusZínház és a Mesebolt Bábszínház előadásai várják a gyerekeket. Lesznek koncertek is: szombaton a Katáng zenekar és Szalóki Ági, vasárnap a Kokopelli Jazz Matiné és a Rutkai Bori Banda koncertjét élvezheti a közönség.

A szokott módon lesz játékcserebere, ahol a gyerekek megunt játékaikat adhatják le, és cserébe hazavihetnek egy másikat, illetve lesz majd fotózás az otthonról hozott kedvenc játékkal, hogy az elkészült fényképek a múzeum virtuális gyűjteményét gyarapítsák.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

számok

mese

hetedhét játékfesztivál

székesfehérvár

program

gyermeknap