Gyermeknapi fesztivál Székesfehérváron: hétpróbával várják az érdeklődőket

MTI   
  Megosztom
Gyermeknapi fesztivál Székesfehérváron: hétpróbával várják az érdeklődőket

A mesebeli számok világa lesz a középpontban az idei Hetedhét Játékfesztiválon, amelyet hetedik alkalommal rendeznek meg a hétvégén Székesfehérvár belvárosában.

2012-ben költözött át a játékmúzeum a Hiemer-házba és kapta meg a Hetedhét nevet, majd egy évre rá indult el a fesztivál a gyereknaphoz kapcsolódóan. A Hetedhét Játékfesztivál a gyerekek körében a város legnépszerűbb rendezvényévé vált az évek során és talán az ország egyik legszínvonalasabb gyerekfesztiválja lett - mondta Brájer Éva alpolgármester.

Az alpolgármester jelezte, hogy a vasárnapi EP-választások miatt a polgármesteri hivatal környékén nem lesznek rendezvények, az Országalmától a virágóráig zajlanak majd a programok.

Nagy Veronika múzeumigazgató kiemelte, hogy az emberiség életében mindig is különös jelentőséggel bírtak a mesebeli számok, ráadásul a számok a mesékben mindig jelen vannak, így a gyerekek számára is könnyen érhetőek lesznek a hétpróba feladatai.

Mint hozzátette, a kétnapos rendezvényen bármely gyerek teljesítheti a hétpróbát, amelynek kerettörténetét Bella, a kíváncsi porcelánbaba adja, akit fogságba ejtett egy gonosz boszorka, ráadásul a számok labirintusává változtatta a várost, így az a feladat, hogy megfejtsék a számok rejtélyét, megmentsék Bellát és megtörjék a boszorka átkát. A próbázók útjuk során többek között a Hétfejű Tündérrel, a három kecskegidával, a hét törpével és a tizenkét fejű sárkánnyal is találkozhatnak a Fő utcán, a Játékmúzeumban és a Városi Képtárban található kilenc állomás valamelyikén.

Bakurecz Ildikó, a Fehérvári Programszervező Kft. munkatársa a színpadi programokra hívta fel a figyelmet: szombaton a Szárnyas Sárkányok interaktív gólyalábas térjátéka, a SimorágTánCirkusz és a Barboncás Társulat meséje, vasárnap a Figurina Bábszínház, a MárkusZínház és a Mesebolt Bábszínház előadásai várják a gyerekeket. Lesznek koncertek is: szombaton a Katáng zenekar és Szalóki Ági, vasárnap a Kokopelli Jazz Matiné és a Rutkai Bori Banda koncertjét élvezheti a közönség.

A szokott módon lesz játékcserebere, ahol a gyerekek megunt játékaikat adhatják le, és cserébe hazavihetnek egy másikat, illetve lesz majd fotózás az otthonról hozott kedvenc játékkal, hogy az elkészült fényképek a múzeum virtuális gyűjteményét gyarapítsák.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

számok

mese

hetedhét játékfesztivál

székesfehérvár

program

gyermeknap