Főszerepben a komolyzene: operettfesztivált rendeznek Veszprémben

MTI   
  Megosztom
Főszerepben a komolyzene: operettfesztivált rendeznek Veszprémben

Az operett műfajának magyarországi és határon túli keresztmetszetét kívánja bemutatni a II. Rátonyi Róbert Operettfesztivál a Veszprémi Petőfi Színházban június 20. és 23. között - közölte sajtótájékoztatóján Oberfrank Pál, a teátrum igazgatója.

A négynapos rendezvényen naponta egy-egy előadást láthat a közönség a nagyszínpadon, mondta el Oberfrank Pál. Az első napon a Kecskeméti Katona József Színház előadásában az Állami Áruház című előadást, másnap pedig a budapesti József Attila Színház Csókos asszony című produkcióját nézhetik meg az érdeklődők.

Június 22-én Mágnás Miska című operett látható a csíkszeredai Csíki Játékszín előadásában, a zárónapon pedig operettgála szórakoztatja a nézőket a Budapesti Operettszínház művészeinek és tánckarának előadásában.

Hallhatja majd a közönség egyebek mellett Balatonfüred fúvós zenekarának előadását, a János vitéz című meseoperettet a Magyar Zenés Színház előadásban, Életünk az operett világa címmel Zsadon Andrea és Szolnoki Tibor pódiumműsorát tekinthetik meg a nézők, Pulcinella kertészkedik címmel pedig a Ziránó Színház előadása kerül színre.

Szándékuk szerint a fesztivál a jövőben nemzetközivé válik, mondta el Keller János, a Rátonyi Róbert Operettfesztivál művészeti vezetője.

A rendezvény egyik kiemelt célja a gyermekközönség megszólítása. Az operettfesztiválhoz kapcsolódó kiállítás az 1992-ben elhunyt Rátonyi Róbert életéről és öt kiváló operettcsillagról - Honthy Hanna, Latabár Kálmán, Németh Marika, Zentai Anna, Feleki Kamill - is megemlékezik, a tárlaton fellépőruhák, családi fotók, személyes levelezések, színházi plakátok láthatók.

A sajtótájékoztatón jelen volt Oszvald Marika operetténekes, valamint ifj. Rátonyi Róbert zongoraművész, zeneszerző, aki a család nevében köszönte meg a fesztivál és a kiállítás megrendezését a szervezőknek.

Fotó: MTI/Varga György

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fesztivál

operett

veszprém

komolyzene

gyerekek

program

szórakozás

művészet