Friss képek: nézd meg, milyen szép lett a magyarok kedvenc vidéki fürdője!

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Friss képek: nézd meg, milyen szép lett a magyarok kedvenc vidéki fürdője!

Közel egymilliárd forintos, saját erőből megvalósított beruházás keretében újították fel a Zalakarosi Fürdő gyógycentrumát és gyógykertjét, amelyet kedden avattak fel.

Sifter Rózsa, Zala megyei kormánymegbízott az átadáson azt mondta: Zalakaros egy élhető, fejlődő és komoly értékekkel rendelkező kisváros, ahol az önkormányzat, a gazdasági és turisztikai szereplők nem pusztán feladatnak, hanem küldetésüknek érzik, hogy a kivételes adottságokat kellő módon hasznosítsák. Emlékeztetett arra, hogy a múlt évben kiemelkedő eredményeket ért el a város,

Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója kifejtette: a közel egymilliárd forintos, saját forrásból, kilenc hónap alatt megvalósított felújítás révén ötcsillagos színvonalú fejlesztést hajtottak végre.

Tavaly meghaladta a 650 ezret a Zalakarosi Fürdő látogatóinak száma, és ezzel együtt a második legnépszerűbb magyarországi fürdőhelynek is megválasztották. Nem lehet lemondani a további fejlesztésekről, mert belföldön és külföldön is magas színvonalú konkurensei vannak a zalai fürdőhelynek.

A mostani beruházás során kicserélték a teljes gépészeti és elektromos rendszert, a vízforgatót, ugyanakkor a kupolás, ragasztottfa-szerkezet stílusjegyeit meghagyva szigetelték is a teljes épületet. Padlófűtést építettek be, kicserélték a nyílászárókat, illetve újdonságként sósvizes medencét is létrehoztak a létesítményben.

Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy az évről évre megvalósuló új zalakarosi fejlesztések mind egy koncepciót mutatnak, a minőségi turizmust és a családosok kikapcsolódását szolgálják.

Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke úgy fogalmazott: az önerőből megvalósított fejlesztés azért nagyon nagy jelentőségű, mert a hazai és uniós források igénybe vétele mellett még komolyabb fejlesztések valósulhatnak meg.

Novák Ferenc, a város polgármestere említést tett arról, hogy az alig 50 éve indult fürdőhelyen néhány hónapja fogadták a 30 milliomodik látogatót. Ehhez az eredményhez folyamatos fejlesztések, új attrakciók és szolgáltatások kellettek. A most felújított gyógykert 1992-ben nyílt meg, ami ellen akkoriban még sokan tüntettek is, amiért drágábban magasabb szintű szolgáltatást kínált. A polgármester ehhez hozzátette: azóta bebizonyosodott a döntés helyessége, hiszen az elmúlt évtizedekben százezrek vették igénybe az emeltebb szintű szolgáltatásokat.

Zalakaros, 2019. július 23.
A Zalakarosi Fürdő megújult gyógycentruma az átadás napján, 2019. július 23-án. Közel egymilliárd forintos, saját erőből megvalósított beruházás keretében újították fel a fürdő gyógycentrumát és gyógykertjét.
MTI/Varga György
A Zalakarosi Fürdő megújult gyógycentruma az átadás napján, 2019. július 23-án. Közel egymilliárd forintos, saját erőből megvalósított beruházás keretében újították fel a fürdő gyógycentrumát és gyógykertjét. MTI/Varga György
Zalakaros, 2019. július 23.
A Zalakarosi Fürdő megújult gyógycentrumának medencéje az átadás napján, 2019. július 23-án. Közel egymilliárd forintos, saját erőből megvalósított beruházás keretében újították fel a fürdő gyógycentrumát és gyógykertjét.
MTI/Varga György
A Zalakarosi Fürdő megújult gyógycentrumának medencéje az átadás napján, 2019. július 23-án. Közel egymilliárd forintos, saját erőből megvalósított beruházás keretében újították fel a fürdő gyógycentrumát és gyógykertjét. MTI/Varga György
Zalakaros, 2019. április 18.
A Zalakarosi Fürdő teljes körű rekonstrukción átesett gyógykertjének medencéje 2019. április 18-án. A szabadtéri területen új gépészeti berendezést kapott a mintegy 300 négyzetméteres gyógyvizes medence, amelynek a teljes burkolatát is kicserélték, továbbá új térburkolatot és kerítést építettek, valamint növelték a zöldfelületet, amihez öntözőrendszert is kialakítottak. A részleg területén új ülő- és pihenőbútorokat is elhelyeztek. A beruházás értéke közel 80 millió forint volt.
MTI/Varga György
A Zalakarosi Fürdő teljes körű rekonstrukción átesett gyógykertjének medencéje 2019. április 18-án. A szabadtéri területen új gépészeti berendezést kapott a mintegy 300 négyzetméteres gyógyvizes medence, amelynek a teljes burkolatát is kicserélték, továbbá új térburkolatot és kerítést építettek, valamint növelték a zöldfelületet, amihez öntözőrendszert is kialakítottak. A részleg területén új ülő- és pihenőbútorokat is elhelyeztek. A beruházás értéke közel 80 millió forint volt. MTI/Varga György

Fotók: MTI/Varga György

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

zalakaros

strand

fürdő

gyógyfürdő

gyógykert

gyógycentrum

spa

wellness

medence