Kár lenne kihagyni: remek programok várnak a Balatonnál!

MTI   
  Megosztom
Kár lenne kihagyni: remek programok várnak a Balatonnál!

Zene, bor, tánc, sport, szórakozás: nagyjából erre számíthatnak azok, akik ellátogatnak a Balatonhoz. Mutatjuk a friss programokat és az időpontokat!

Pénteken indul a Balatonfüredi Borhetek programsorozata

Pénteken kezdődik a Balatonfüredi Borhetek rendezvénysorozata, amelyen mintegy 300 féle borral várják a látogatókat. A bor mellett bőséges lesz a zenei kínálat is, mások mellett fellép a Budapest Klezmer Band - tájékoztatott a rendezvény szervezője. Mészáros József elmondta, hogy a hagyományokhoz híven a Tagore sétányon állítják fel a borosgazdák faházait. Mint hozzátette, idén Kálmán József, azaz az Arias borászat érdemelte ki az év füredi borászának járó első helyet.

A pavilonok minden nap délelőtt 10 és éjfél között tartanak nyitva, borászatonként 8-12 féle palackozott bor közül lehet választani. A Balatonfüredi-csopaki borvidék 25 borászatának kínálatában rozék, fehér- és vörösborok, valamint gyöngyöző borok is szerepelnek majd a szeptember 1-jéig tartó rendezvényen. A Kisfaludy-színpad nagykoncertjei mellett idén először két kisebb színpadot is felállítanak, amelyeket Kékfrankos és Rizling névre kereszteltek, és amelyeken a koncertek mellett borkóstolókat is rendeznek.

A borhetek idején a Budapest Klezmer Band mellett a Makám együttes, Szalóki Ági, a Magashegyi Underground és a Kelemen Kabátban is fellép Balatonfüreden. A Jó borok jó helyen szlogennel megrendezett borheteken mintegy 160 ezer látogatóra számítanak

- fűzte hozzá a szervező.

Augusztusban a Balatonnál, szeptemberben Szigligeten rendeznek félmaratont

Az augusztus 19-i Napfelkelte és a szeptember 14-i szigligeti félmaratoni futóversenyre összesen közel 3000 résztvevőt várnak a szervezők.

Elsősorban nem profi futóknak kínálunk versenyeket, hanem különleges helyszíneken meghirdetett eseményekkel próbáljuk mozgásra, sportra buzdítani az embereket

- hangsúlyozta a rendezvények hétfői sajtótájékoztatóján Keczán Pál főszervező. Az augusztus 19-én második alkalommal sorra kerülő Újház Centrum Napfelkelte Félmaraton különlegessége, hogy a rajt és a cél más helyen van: a résztvevők a révfülöpi mólótól két katamaránnal indulnak, a Balaton vizén megnézik a napfelkeltét, majd a badacsonyi kikötés után hajnali 6.40 órakor rajtolva átfutnak a Káli-medencén. A cél Szentbékkállán lesz, a versenyen maximum 667-en indulhatnak.

A szeptember 14-i IV. Mapei szigligeti félmaratonon több távból - 6, 9, 21 km - is választhatnak az érdeklődők. Az eseményt kísérőprogramok színesítik, előadást tart többek között Monspart Sarolta világbajnok tájékozódási futó.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

program

programajánló

szórakozás

balaton

fesztivál

félmaraton

balatonfüred

szigliget

koncert

zene

tánc

sport

futás