Rekordfogás a szigetestónál: kutyaméretű ponty akadt a horogra

24.hu   
  Megosztom
Rekordfogás a szigetestónál: kutyaméretű ponty akadt a horogra

A 100 éve létesített szigetestó – másik nevén Koiország - a Somogy megyei Kiskorpád népszerű horgászhelye, amely 2010-től teljesen átalakult halállománnyal csábítja a horgászokat, és a „fogd meg és engedd vissza” elv alapján működik. Itt fogták most ki a 15 kilós pontyot, ami a tó történetében abszolút rekordnak számít – írja a Sokszínű vidék.

A tó legnagyobb fogása a Juliska névre keresztelt ponty, akit többször megakasztottak és egy alkalommal 30.32 kilogrammal mérlegelték.

Jellegzetességük miatt itt – Juliska mellett – sok halnak adtak nevet, köztük például Bélának a termetes koi pontynak.

A Béla névre keresztelt koi pontyot tavaly egy alkalommal fogták ki a tóból, akkor 12.7 kilót nyomott, idén augusztus 7-én viszont már 15.13 kilóval mérték meg. Ilyen súlyú koit eddig még nem akasztottak meg a tóban, így a mostani fogás a koik között abszolút tórekordnak számít. A horgász, aki kifogta a bestiát, az éppen születésnapját ünneplő Bödör Norbert volt.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hal

horgász

horgászat

fogás

rekord