Mese, mese mátka, pattanj lóhátra: vidám volt a hangulat a terápiás táborban

MTI   
  Megosztom
Mese, mese mátka, pattanj lóhátra: vidám volt a hangulat a terápiás táborban

A Magyar Lovasterápia Szövetség idén nyáron is komplex terápiás táborokat szervezett a MOL Alapítvány Gyermekgyógyító Program támogatásával a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fóti Lovasterápiás Központjának terápiás foglalkozásaira járó gyerekeknek.

A MOL Alapítvány Gyermekgyógyító Program által támogatott táborokban öt hét alatt összesen 71, különböző típusú sérüléssel élő gyermek vett részt. A 4 és 18 év közötti gyerekek között volt tanulásban és értelmileg akadályozott, autizmussal élő, hiperaktív, szorongó, hallássérült, látássérült, mozgássérült, halmozottan sérült, valamint pszichés problémákkal küzdő gyermek is.

Az első tábor látássérült gyerekek számára volt. A program mottója ez volt: "Cirkuszvarázs" A második tábor magatartásproblémás, szorongó, érzelmi és indulati zavarokkal küzdő gyermekeknek, mottója "Bátorság tábor" volt. A harmadik tábort pszichés zavarokkal küzdő kamaszok részére szerveztük "Ismerd meg a környezetedet" címmel.

A negyedik tábor tanulásban és értelmileg akadályozott gyermekeknek szólt, "Lóháton az iskolába" címmel. Az utolsó táborba óvodás és kisiskolás korú, tanulásban és értelmileg akadályozott, autizmussal élő, érzékszervi fogyatékos és mozgássérült gyermekek jöttek. Mottója ez volt: "Mese, mese mátka" - Mátyás király meséi. A táborok nagyon jó hangulatban teltek, a gyerekek élvezték a színes programokat.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tábor

gyerekek

sérült

terápia