Nagyot mentek a pásztorkutyák: díjnyertes film készült munkájukról

MTI   
  Megosztom
Nagyot mentek a pásztorkutyák: díjnyertes film készült munkájukról

Fődíjas a pásztorkutyákról szóló dokumentumfilm. Fiatal filmes kategóriában fődíjat nyert a PDF Állat- és Környezetvédelmi Alapítvány Rege a havason című dokumentumfilmje a 26. Országos Diákfilmfesztiválon.

Az Alapítvány filmje Erdélyben dolgozó, nagy testű, őrző-védő pásztorkutyákról és a pásztoréletről szól. Célja megismertetni a nagyközönséggel a kutyákat és munkájukat. Megmutatja, hogy a medvékkel és farkasokkal szemben hogyan lépnek fel a kutyák és védik meg az embert és az állatokat. Egy olyan világot tár a nézők elé, amely elzárt és kevesek által tapasztalható meg.

A 26. Országos Diákfilmszemle zsűrijének tagjai, köztük Szita Miklós, Balázs Béla-díjas producer, a mezőny egyik kiemelkedő alkotásának tartották a filmet. A zsűri szerint az Alapítvány olyan filmet készített, amely a havasi világot közel tudja hozni ahhoz is, aki nem tapasztalta azt meg még soha.

A fiatal filmes kategória fődíját a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság ajánlotta fel és adta át a díjátadó rendezvényen. Az Alapítvány a filmet a Szegedi Tudományegyetem Kommunikáció- és Médiatudomány Tanszékének közreműködésével készítette.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

pásztorkutya

film

dokumentumfilm

szeged

erdély

pásztorélet