Nagyot mentek a pásztorkutyák: díjnyertes film készült munkájukról

MTI   
  Megosztom
Nagyot mentek a pásztorkutyák: díjnyertes film készült munkájukról

Fődíjas a pásztorkutyákról szóló dokumentumfilm. Fiatal filmes kategóriában fődíjat nyert a PDF Állat- és Környezetvédelmi Alapítvány Rege a havason című dokumentumfilmje a 26. Országos Diákfilmfesztiválon.

Az Alapítvány filmje Erdélyben dolgozó, nagy testű, őrző-védő pásztorkutyákról és a pásztoréletről szól. Célja megismertetni a nagyközönséggel a kutyákat és munkájukat. Megmutatja, hogy a medvékkel és farkasokkal szemben hogyan lépnek fel a kutyák és védik meg az embert és az állatokat. Egy olyan világot tár a nézők elé, amely elzárt és kevesek által tapasztalható meg.

A 26. Országos Diákfilmszemle zsűrijének tagjai, köztük Szita Miklós, Balázs Béla-díjas producer, a mezőny egyik kiemelkedő alkotásának tartották a filmet. A zsűri szerint az Alapítvány olyan filmet készített, amely a havasi világot közel tudja hozni ahhoz is, aki nem tapasztalta azt meg még soha.

A fiatal filmes kategória fődíját a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság ajánlotta fel és adta át a díjátadó rendezvényen. Az Alapítvány a filmet a Szegedi Tudományegyetem Kommunikáció- és Médiatudomány Tanszékének közreműködésével készítette.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

pásztorkutya

film

dokumentumfilm

szeged

erdély

pásztorélet