Nagyot mentek a pásztorkutyák: díjnyertes film készült munkájukról

MTI   
  Megosztom
Nagyot mentek a pásztorkutyák: díjnyertes film készült munkájukról

Fődíjas a pásztorkutyákról szóló dokumentumfilm. Fiatal filmes kategóriában fődíjat nyert a PDF Állat- és Környezetvédelmi Alapítvány Rege a havason című dokumentumfilmje a 26. Országos Diákfilmfesztiválon.

Az Alapítvány filmje Erdélyben dolgozó, nagy testű, őrző-védő pásztorkutyákról és a pásztoréletről szól. Célja megismertetni a nagyközönséggel a kutyákat és munkájukat. Megmutatja, hogy a medvékkel és farkasokkal szemben hogyan lépnek fel a kutyák és védik meg az embert és az állatokat. Egy olyan világot tár a nézők elé, amely elzárt és kevesek által tapasztalható meg.

A 26. Országos Diákfilmszemle zsűrijének tagjai, köztük Szita Miklós, Balázs Béla-díjas producer, a mezőny egyik kiemelkedő alkotásának tartották a filmet. A zsűri szerint az Alapítvány olyan filmet készített, amely a havasi világot közel tudja hozni ahhoz is, aki nem tapasztalta azt meg még soha.

A fiatal filmes kategória fődíját a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság ajánlotta fel és adta át a díjátadó rendezvényen. Az Alapítvány a filmet a Szegedi Tudományegyetem Kommunikáció- és Médiatudomány Tanszékének közreműködésével készítette.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

pásztorkutya

film

dokumentumfilm

szeged

erdély

pásztorélet