Nem marad el a borvirágos orr: mustrát rendeznek Szegeden

MTI   
  Megosztom
Nem marad el a borvirágos orr: mustrát rendeznek Szegeden

A helybélieknek és a városba érkező turistáknak is sokszínű programokat kínál a Bor tér őszi bormustra - közölte a szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezető igazgatója a Tisza-pari városban.

Németh István a szerdán kezdődő gasztronómiai rendezvényt bemutató sajtótájékoztatón elmondta, hogy a fesztiválon hat magyar borrégió legkiválóbb mesterei, összesen 111 bortermelő mutatkozik be, Tokaj-Hegyaljától Villányig. A Dóm téren fölállított faházakban a több mint százhetven kiállító között a borászok mellett megjelennek az ital mellé harapnivalót ajánló vendéglátósok és a hagyományos remekeiket kínáló kézművesek.

A különleges atmoszférájú fesztivál hagyományosan szüreti felvonulással kezdődik, melyen a borrendek képviselői mellett zenészek, táncosok is részt vesznek. A téren Szőlő, bor, Szeged címmel a Móra-múzeum kiállításán korabeli dokumentumokkal, képekkel, valamint ritkaságszámba menő eszközökkel elevenítik föl a város és környékének több évszázadra visszatekintő szőlészeti és borászati hagyományait.

Változás, hogy az idei évtől már csak üvegpohárba történik a kiszolgálás, erősítve ezzel a kulturált borfogyasztást és csökkentve a rendezvény ökológiai lábnyomát. A fesztivál két színpadán változatos koncertek szórakoztatják majd az egybegyűlteket, az előadók közt a Szegedi Utcazene Fesztivál közönségdíjas előadóival. A nap végi elcsendesedésre pedig rézfúvósok figyelmeztetik a közönséget, amikor röviddel éjfél előtt a tér egyik erkélyről eljátsszák az Il Silenciót.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

bor

borkóstolás

szeged

tisza

program

programajánló