Kifogták a gigahalat: a 44 kilós szörnyeteg láttán sírva fakadt a horgász

HelloVidék   
  Megosztom
Kifogták a gigahalat: a 44 kilós szörnyeteg láttán sírva fakadt a horgász

Púpost, az óriáspontyot újra kifogták a merenyei horgásztóból. A mérlegelésnél a hal 44,13 kilogrammot nyomott – írja a Bama.hu.

Közel 15–20 percig fárasztotta Púpost Szabó György, a békéscsabai pecás, mire sikerült kiemelnie a vízből. A horgász bevallotta, hogy sírt, mikor meglátta az óriáspontyot. A mérlegelésnél a közelben lévő horgásztársak segítettek, és utána visszaengedték a hatalmas halat a tóba.

Békéscsabáról érkeztem. Többször voltam már Merenyén horgászni, de ilyen nagy kapásom még nem volt. Két hétre érkeztem a faluba, eddig összesen csaknem 1,5 tonna halat fogtam. Az elején 15, 20, 25 kilósak akadtak a horgomra, majd jött a nagy fogás szeptember 13-án.

– mondta Szabó György.

Tizenöt éve került Púpos a tóba, akkor húsz kilós volt, mondta Regős György, a tógazda. Évente többször kifogják, tavasszal és ősszel. És hogy mitől nőt meg ilyen nagyra? A válasz egyszerű: jó génekkel bír, és ez teszi lehetővé a hal intenzív növekedését. Mint kiderült, megvan az utód is, a Kispúpos, aki már most 36 kilósra hízott.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

horgász

horgászat

pecázás

merenye

hal

ponty