Kifogták a gigahalat: a 44 kilós szörnyeteg láttán sírva fakadt a horgász

HelloVidék   
  Megosztom
Kifogták a gigahalat: a 44 kilós szörnyeteg láttán sírva fakadt a horgász

Púpost, az óriáspontyot újra kifogták a merenyei horgásztóból. A mérlegelésnél a hal 44,13 kilogrammot nyomott – írja a Bama.hu.

Közel 15–20 percig fárasztotta Púpost Szabó György, a békéscsabai pecás, mire sikerült kiemelnie a vízből. A horgász bevallotta, hogy sírt, mikor meglátta az óriáspontyot. A mérlegelésnél a közelben lévő horgásztársak segítettek, és utána visszaengedték a hatalmas halat a tóba.

Békéscsabáról érkeztem. Többször voltam már Merenyén horgászni, de ilyen nagy kapásom még nem volt. Két hétre érkeztem a faluba, eddig összesen csaknem 1,5 tonna halat fogtam. Az elején 15, 20, 25 kilósak akadtak a horgomra, majd jött a nagy fogás szeptember 13-án.

– mondta Szabó György.

Tizenöt éve került Púpos a tóba, akkor húsz kilós volt, mondta Regős György, a tógazda. Évente többször kifogják, tavasszal és ősszel. És hogy mitől nőt meg ilyen nagyra? A válasz egyszerű: jó génekkel bír, és ez teszi lehetővé a hal intenzív növekedését. Mint kiderült, megvan az utód is, a Kispúpos, aki már most 36 kilósra hízott.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

horgász

horgászat

pecázás

merenye

hal

ponty