Kifogták a gigahalat: a 44 kilós szörnyeteg láttán sírva fakadt a horgász

HelloVidék   
  Megosztom
Kifogták a gigahalat: a 44 kilós szörnyeteg láttán sírva fakadt a horgász

Púpost, az óriáspontyot újra kifogták a merenyei horgásztóból. A mérlegelésnél a hal 44,13 kilogrammot nyomott – írja a Bama.hu.

Közel 15–20 percig fárasztotta Púpost Szabó György, a békéscsabai pecás, mire sikerült kiemelnie a vízből. A horgász bevallotta, hogy sírt, mikor meglátta az óriáspontyot. A mérlegelésnél a közelben lévő horgásztársak segítettek, és utána visszaengedték a hatalmas halat a tóba.

Békéscsabáról érkeztem. Többször voltam már Merenyén horgászni, de ilyen nagy kapásom még nem volt. Két hétre érkeztem a faluba, eddig összesen csaknem 1,5 tonna halat fogtam. Az elején 15, 20, 25 kilósak akadtak a horgomra, majd jött a nagy fogás szeptember 13-án.

– mondta Szabó György.

Tizenöt éve került Púpos a tóba, akkor húsz kilós volt, mondta Regős György, a tógazda. Évente többször kifogják, tavasszal és ősszel. És hogy mitől nőt meg ilyen nagyra? A válasz egyszerű: jó génekkel bír, és ez teszi lehetővé a hal intenzív növekedését. Mint kiderült, megvan az utód is, a Kispúpos, aki már most 36 kilósra hízott.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

horgász

horgászat

pecázás

merenye

hal

ponty