Hatalmas elismerésben részesült a Pécsi Állatkert: új, ritka állatfajok várhatóak!

MTI   
  Megosztom
Hatalmas elismerésben részesült a Pécsi Állatkert: új, ritka állatfajok várhatóak!

A Pécsi Állatkert a világ egyik legrangosabb, állatkerteket tömörítő szervezetének, az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetségének teljes jogú tagjává vált - jelentették be a baranyai megyeszékhelyen.

A létesítményt 2016-ra teljes körűen korszerűsítették csaknem kétmilliárd forint értékben, idézte fel Siptár Dávid igazgató az intézményben rendezett sajtótájékoztatón. A megújított állatkertben - a megnyitását követően - azonnal elindult az aprólékos előkészítő és fejlesztési munka, amelynek köszönhetően múlt héten az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége (European Association of Zoos and Aquaria - EAZA) teljes jogú tagjává választotta a pécsi intézményt. Az állatkertben dolgozó közösség sikere az EAZA-tagság, hiszen elmondása szerint "minden munkatárs keményen dolgozott az elmúlt három évben a cél elérése érdekében".

A szövetség számos előnyt tartogat a pécsi TV-torony szomszédságában található, 3,5 fél hektáron elterülő intézmény számára. A szervezet az érdekképviselet mellett mind a fajok fenntartásában, megőrzésében, mind a szakmai továbbfejlődésben hatalmas segítséget nyújt tagjainak. A tagságnak köszönhetően az intézmény ritka, veszélyeztetett fajokat mutathat be, szaporíthat, ezzel a tevékenységgel pedig a természetes populáció stabilizálódását segítheti.

A több mint 250 állatfaj több mint ezer egyedét bemutató Pécsi Állatkert a megyeszékhely leglátogatottabb intézménye, s az idei lehet az első olyan év, amikor átlépik a rekordnak számító 150 ezres látogatószámot.

Azzal, hogy egyre több ember vált jegyet és bérletet az intézménybe, folyamatos kisebb-nagyobb fejlesztésekre is van lehetőségük, mondta az igazgató, és példaként említette, hogy hamarosan egy új madárröpdét és egy, a szaporodásház szükséges fókaelkülönítő medencét hoznak létre.

Magyarországon a pécsi előtt hét állatkert vált a kontinensen több mint 300 intézményt soraiban tudó EAZA teljes jogú tagjává az elmúlt évtizedekben.

Fotó: MTI/Sóki Tamás

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

állatkert

pécs

elismerés

állat

veszélyeztetett fajok

fejlesztés