Ez lesz az igazi magyar Haldorádó: ezer kecsegét telepítettek ide

HelloVidék   
  Megosztom
Ez lesz az igazi magyar Haldorádó: ezer kecsegét telepítettek ide

A Körös-vidéki Horgász Egyesületek Szövetségének (KHESZ) munkatársai a közelmúltban egynyaras korosztályú kecsegéket telepítettek a Hármas-, Kettős-, Sebes- és Fekete-Körösbe - írja a beol.hu.

A lapnak Nemes Attila, a KHESZ ügyvezetője elmondta, hogy összesen 1000 darag, 250 kilogrammnyi kecsege került a vizekbe. Már több alkalommal helyeztek ki ebből a fajtából az elmúlt években, a tapasztalatok szerint pedig főként a duzzasztók és a folyók kövezései közelében marad meg ez a halfajta leginkább.

A szövetség hosszú távú célja, hogy pótolják és fenntartsák ennek az őshonos fajnal az állományát, valamint bíznak abban, hogy a stabil állomány miatt "a jogszabály általi keretek adta lehetőséget kihasználva foghatóvá is tehetik a kecsegéket."

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hal

kecsege

horgászat

békés megye

halászat

horgász