Ez lesz az igazi magyar Haldorádó: ezer kecsegét telepítettek ide

HelloVidék   
  Megosztom
Ez lesz az igazi magyar Haldorádó: ezer kecsegét telepítettek ide

A Körös-vidéki Horgász Egyesületek Szövetségének (KHESZ) munkatársai a közelmúltban egynyaras korosztályú kecsegéket telepítettek a Hármas-, Kettős-, Sebes- és Fekete-Körösbe - írja a beol.hu.

A lapnak Nemes Attila, a KHESZ ügyvezetője elmondta, hogy összesen 1000 darag, 250 kilogrammnyi kecsege került a vizekbe. Már több alkalommal helyeztek ki ebből a fajtából az elmúlt években, a tapasztalatok szerint pedig főként a duzzasztók és a folyók kövezései közelében marad meg ez a halfajta leginkább.

A szövetség hosszú távú célja, hogy pótolják és fenntartsák ennek az őshonos fajnal az állományát, valamint bíznak abban, hogy a stabil állomány miatt "a jogszabály általi keretek adta lehetőséget kihasználva foghatóvá is tehetik a kecsegéket."

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hal

kecsege

horgászat

békés megye

halászat

horgász