Rég vártak erre a borsodi családok: így újul meg a hegyvidéki strand

HelloVidék   
  Megosztom
Rég vártak erre a borsodi családok: így újul meg a hegyvidéki strand

A szomszédos Járdánházával írt ki közbeszerzést Arló önkormányzata a helyi tóstrand fejlesztésére és a két településen kerékpárutak kialakítására. A több mint 8 hektáron elterülő, festői természeti környezetben lévő Suvadásos tó a helyiek és a környékbeliek kedvence. A fürdésen kívül a tavon a horgászat, az evezés, a parton a kempingezés is biztosított, ám a strand megérett a korszerűsítésre - írja a borsodhir.hu.

Ahogy a portál írja, a a közbeszerzést – ide értve tehát a kerékpárutak kialakítását is – az ózdi székhelyű Fer-Forestry Kft. nyerte összesen 173,7 millió forint értékben.

A két önkormányzat a szerződést október 28-án kötötte meg a kivitelezővel: miszerint a cég a strandra portát és 6 öltözőkabint, 4 horgászstéget épít, csaknem 400 négyzetméteresre bővíti az éttermet, szabadtéri színpadot, kikötőt, 70 négyzetméteres úszóstéget alakít ki, továbbá 6 szolárzuhanyt helyez el, lábmosóval. A strandon lesz vizes játszótér is a sétány tó felőli oldalán.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

borsod

strand

járdánháza

arló

suvadásos tó

strandolás

fürdés