Megéri autóba ülni: ezek lesznek a legszebb karácsonyi vásárok idén

HelloVidék   
  Megosztom
Megéri autóba ülni: ezek lesznek a legszebb karácsonyi vásárok idén

Elérkeztünk az év legünnepibb időszakához. Idén a stresszes vásárlás helyett inkább fedezzünk fel családunkkal és barátainkkal új karácsonyi vásárokat. A közös élmény felér bármilyen ajándékkal, ráadásul a karácsonyi vásárok garantáltan mindenki lelkét ünnepi hangulatba öltöztetik. A Europcar Autókölcsönző összegyűjtötte azokat a karácsonyi vásárokat, amikért érdemes autóba ülni.

Használjuk ki az adventi időszakot és fedezzük fel a legszebb karácsonyi vásárokat. Amennyiben autóval indulunk útra, a téli időszakban még inkább oda kell figyelnünk az autónk állapotára. Az enyhe időjárás ellenére érdemes felrakatni a téligumikat és ajánlott a fényszórókat is folyamatosan ellenőriztetni. Ha külföldi karácsonyi vásárt látogatunk meg, nézzünk utána, hogy az adott országban milyenek az útviszonyok és hó esetén milyen autófelszerelési előírások vannak, például kötelező-e a hólánc.

Amennyiben nem vagyunk biztosak a gépjárművünk kifogástalan állapotában, inkább béreljünk egy autót. Igaz, saját autónál nem kell bérleti díjat fizetni, de ha a bérlés mellett döntünk, garantáltan folyamatosan szervízelt gépjárművet kapunk. Nagyobb társaság esetében választhatunk egy kisbuszt, így már maga az utazás is egy közös élmény, a költségek többfelé osztódnak. Ne feledkezzünk meg az autópályamatricáról sem, ennek árát is érdemes elosztani az utazók között.

A technikai tudnivalók után pedig következzenek a várva várt karácsonyi vásárok, amiket érdemes meglátogatni:

Eger

Az adventi időszakra a város három ikonikus tere – Dobó tér, Gárdonyi tér és Végvári vitézek tere – ünnepi fényruhába öltözik, amit a Vár csodás díszkivilágítása tesz utánozhatatlanná. A barokk belvárosban sétálgatva biztosan karácsonyi hangulatba kerülünk. A város vendéglátóhelyei erre az időszakra ünnepi menüajánlattal készülnek és forraltbor különlegességeket is megkóstolhatunk.

Adventi Téli Fesztivál és Vásár Győr

Varázslatos környezetben, csodás programokkal és gasztronómiai különlegességgel várja a győri adventi vásár a látogatókat. Ráadásul az idei évben az új fényjáték elemeket is megtekinthetjük a Széchenyi téren, viszont lézer helyett 3D épületfestések csodálhatók meg a bencés rendházon, illetve a templomon is. Ezenkívül többek között korcsolyapálya és óriási mesekönyv is várja a gyerkőcöket.

Budapest

A listánk nem lehetne teljes a budapesti adventi vásárok nélkül! Fővárosunkban számos helyszín közül válogathatunk, így biztos megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbbet. Mindenképp érdemes megnézni a két legnagyobbat, amik közül az egyik az Európa második legszebb karácsonyi vásárának megszavazott Advent Bazilika karácsonyi vására. Onnan könnyedén átsétálhatunk a másikhoz, ami a Vörösmarty téren található. Ezeken kívül rengeteg hétvégi, illetve kisebb karácsonyi vásárt találhatunk a fővárosban.

Mindenkinek nagyon jó adventra hangolódást kívánunk! A karácsonyi vásárok forgatagában pedig senki se feledkezzen meg arról, hogy alkoholos ital fogyasztása után nem szabad a volán mögé ülni. Vagy gondoskodjunk szállásról az adott városban, vagy legyen mindig egy kijelölt sofőrünk.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

karácsony

karácsonyi vásár

vásár

karácsonyi vásárok

ünnep

program

utazás

autókölcsönző