Csúszásra fel: hétvégén indul a síszezon a Mátrában

HelloVidék   
  Megosztom
Csúszásra fel: hétvégén indul a síszezon a Mátrában

Most hétvégén indul a szezon a Mátraszentistváni Síparkban, ahol több pályával, kibővült eszközkészlettel és szakképzett oktatókkal várják a téli sportok szerelmeseit. A Kékestetőn a tartós hó ugyan még várat magára, de egy síelős hétvégéért már elég, ha belföldön, a mátrai síparkig utazunk.

A lapnak adott tájékoztatásban Erbeszkor Tamás, a Mátraszentistváni Sípark sajtószóvivője elmondta, hogy a december elején megkezdett hóágyúzásnak köszönhetően már péntektől több pályával várják a téli sport kedvelőit.

Újabb négy hóágyúval növekedett a park készlete, ezért már több mint húsz ágyú párhuzamos működésével támogatják a park üzemeltetői a mátrai síszezon bővülését, a park havas napjainak gyarapodását.

Az elmúlt években a miénk volt az egyik legtöbb havas napot biztosító magyarországi síterep. Ez átlagosan 90-95 napos nyitvatartást jelent

- mondta Erbeszkorn Tamás.

Természetesen, aki nem rendelkezik saját felszereléssel vagy éppen először próbálkozna a síeléssel az is megtalálhatja a számítását a mátrai síparadicsomban, ahol a tavalyi fejlesztést követően idén új eszközökkel bővült a síoktató park és a kölcsönző készlete is.

A hatékony sí- és snowboardoktatáshoz nem kellenek égig érő hegyek. A kevés utazással, költségkímélő módon elérhető mátraszentistváni pálya jó erre

- fogalmazott a sajtószóvivő.

A tapasztaltabbak számára jó hír lehet, hogy az éjszakai síelés segítéséhez a pálya alsó szakaszán több új fényforrást is kihelyzetek.

Az enyhe téli időjárás miatt, a Kékestetőn még nem indulhatott el a síszezon: a rövid havazást követően a szánkóval érkezők nem élvezhették sokáig a havas lejtőket.

A kemény téli időjárás nagyon jól jönne, mivel jelenleg alig van hó a hegyen. Legalább mínusz öt Celsius-foknak kellene lennie több napon keresztül, hogy a hópótló berendezések segítségével a megnyithatóvá váljon a pálya

- mondta Banka Zsolt, a sípálya megbízott üzemeltetője.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hellovidek

síelés

tél

síszezon

mátra

mátraszentistván