Csúszásra fel: hétvégén indul a síszezon a Mátrában

HelloVidék   
  Megosztom
Csúszásra fel: hétvégén indul a síszezon a Mátrában

Most hétvégén indul a szezon a Mátraszentistváni Síparkban, ahol több pályával, kibővült eszközkészlettel és szakképzett oktatókkal várják a téli sportok szerelmeseit. A Kékestetőn a tartós hó ugyan még várat magára, de egy síelős hétvégéért már elég, ha belföldön, a mátrai síparkig utazunk.

A lapnak adott tájékoztatásban Erbeszkor Tamás, a Mátraszentistváni Sípark sajtószóvivője elmondta, hogy a december elején megkezdett hóágyúzásnak köszönhetően már péntektől több pályával várják a téli sport kedvelőit.

Újabb négy hóágyúval növekedett a park készlete, ezért már több mint húsz ágyú párhuzamos működésével támogatják a park üzemeltetői a mátrai síszezon bővülését, a park havas napjainak gyarapodását.

Az elmúlt években a miénk volt az egyik legtöbb havas napot biztosító magyarországi síterep. Ez átlagosan 90-95 napos nyitvatartást jelent

- mondta Erbeszkorn Tamás.

Természetesen, aki nem rendelkezik saját felszereléssel vagy éppen először próbálkozna a síeléssel az is megtalálhatja a számítását a mátrai síparadicsomban, ahol a tavalyi fejlesztést követően idén új eszközökkel bővült a síoktató park és a kölcsönző készlete is.

A hatékony sí- és snowboardoktatáshoz nem kellenek égig érő hegyek. A kevés utazással, költségkímélő módon elérhető mátraszentistváni pálya jó erre

- fogalmazott a sajtószóvivő.

A tapasztaltabbak számára jó hír lehet, hogy az éjszakai síelés segítéséhez a pálya alsó szakaszán több új fényforrást is kihelyzetek.

Az enyhe téli időjárás miatt, a Kékestetőn még nem indulhatott el a síszezon: a rövid havazást követően a szánkóval érkezők nem élvezhették sokáig a havas lejtőket.

A kemény téli időjárás nagyon jól jönne, mivel jelenleg alig van hó a hegyen. Legalább mínusz öt Celsius-foknak kellene lennie több napon keresztül, hogy a hópótló berendezések segítségével a megnyithatóvá váljon a pálya

- mondta Banka Zsolt, a sípálya megbízott üzemeltetője.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hellovidek

síelés

tél

síszezon

mátra

mátraszentistván