Csúszásra fel: hétvégén indul a síszezon a Mátrában

HelloVidék   
  Megosztom
Csúszásra fel: hétvégén indul a síszezon a Mátrában

Most hétvégén indul a szezon a Mátraszentistváni Síparkban, ahol több pályával, kibővült eszközkészlettel és szakképzett oktatókkal várják a téli sportok szerelmeseit. A Kékestetőn a tartós hó ugyan még várat magára, de egy síelős hétvégéért már elég, ha belföldön, a mátrai síparkig utazunk.

A lapnak adott tájékoztatásban Erbeszkor Tamás, a Mátraszentistváni Sípark sajtószóvivője elmondta, hogy a december elején megkezdett hóágyúzásnak köszönhetően már péntektől több pályával várják a téli sport kedvelőit.

Újabb négy hóágyúval növekedett a park készlete, ezért már több mint húsz ágyú párhuzamos működésével támogatják a park üzemeltetői a mátrai síszezon bővülését, a park havas napjainak gyarapodását.

Az elmúlt években a miénk volt az egyik legtöbb havas napot biztosító magyarországi síterep. Ez átlagosan 90-95 napos nyitvatartást jelent

- mondta Erbeszkorn Tamás.

Természetesen, aki nem rendelkezik saját felszereléssel vagy éppen először próbálkozna a síeléssel az is megtalálhatja a számítását a mátrai síparadicsomban, ahol a tavalyi fejlesztést követően idén új eszközökkel bővült a síoktató park és a kölcsönző készlete is.

A hatékony sí- és snowboardoktatáshoz nem kellenek égig érő hegyek. A kevés utazással, költségkímélő módon elérhető mátraszentistváni pálya jó erre

- fogalmazott a sajtószóvivő.

A tapasztaltabbak számára jó hír lehet, hogy az éjszakai síelés segítéséhez a pálya alsó szakaszán több új fényforrást is kihelyzetek.

Az enyhe téli időjárás miatt, a Kékestetőn még nem indulhatott el a síszezon: a rövid havazást követően a szánkóval érkezők nem élvezhették sokáig a havas lejtőket.

A kemény téli időjárás nagyon jól jönne, mivel jelenleg alig van hó a hegyen. Legalább mínusz öt Celsius-foknak kellene lennie több napon keresztül, hogy a hópótló berendezések segítségével a megnyithatóvá váljon a pálya

- mondta Banka Zsolt, a sípálya megbízott üzemeltetője.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hellovidek

síelés

tél

síszezon

mátra

mátraszentistván