Brutális: videóban mutatják be mit okozhat egy rossz tűzijáték

HelloVidék   
  Megosztom
Brutális: videóban mutatják be mit okozhat egy rossz tűzijáték

Brutális videóban mutatja be a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az Országos Mentőszolgálat milyen károkat okozhat egy rosszul megválasztott tűzijáték. A kezdeményezés lényege, hogy felhívják a figyelmet a pirotechnikai eszközök biztonságos használatára

A rendőrség a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az Országos Mentőszolgálat közös sajtótájékoztató keretében mutatták be mikre képesek a pirotechnikai eszközök. A látványos bemutatón egy bábu segítségével tették szemléletessé a szörnyű baleseteket imitáló előadást.

Az kezdeményezés célja a szilveszteri tűzijátéktermékek és egyéb pirotechnikai eszközök balesetmentes, biztonságos használatának ismertetése, baleset-megelőzés.

A cél, hogy senki ne váljon lakástűz, égési sérülések áldozatává szilveszterkor sem, hiszen ezek a balesetek odafigyeléssel és a jogszabályok betartásával elkerülhetőek.

5 tanács a pirotechnikai termékekkel kapcsolatban:

  1. Csak hivatalos forgalmazótól vásárolj tűzijátékot,amihez magyar használati utasítást is mellékeltek!
  2. Petárdázni tilos és veszélyes! Nem csak a használata, de a birtoklása is szabálysértés.
  3. A rakétát soha ne szúrd földbe! Stabilan álló csőből, például fixen rögzített üvegből indítsd!
  4. A kutyák, macskák rosszul viselhetik a szilveszteri zajokat. Gondoskodj kedvenceid biztonságáról!
  5. A tűzijátékot január 1-jén 6 óráig használhatod. Ami megmaradt, azt január 5-ig vidd vissza a vásárlás helyére.

A baleset-megelőzést támogatva a szakmai tanácsokon kívül egy videóval is készültek az említett szervezetek az idei szilveszterre:

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

szilveszter

tűzijáték

veszély

baleset

baleset-megelőzés

videó