Brutális: videóban mutatják be mit okozhat egy rossz tűzijáték

HelloVidék   
  Megosztom
Brutális: videóban mutatják be mit okozhat egy rossz tűzijáték

Brutális videóban mutatja be a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az Országos Mentőszolgálat milyen károkat okozhat egy rosszul megválasztott tűzijáték. A kezdeményezés lényege, hogy felhívják a figyelmet a pirotechnikai eszközök biztonságos használatára

A rendőrség a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az Országos Mentőszolgálat közös sajtótájékoztató keretében mutatták be mikre képesek a pirotechnikai eszközök. A látványos bemutatón egy bábu segítségével tették szemléletessé a szörnyű baleseteket imitáló előadást.

Az kezdeményezés célja a szilveszteri tűzijátéktermékek és egyéb pirotechnikai eszközök balesetmentes, biztonságos használatának ismertetése, baleset-megelőzés.

A cél, hogy senki ne váljon lakástűz, égési sérülések áldozatává szilveszterkor sem, hiszen ezek a balesetek odafigyeléssel és a jogszabályok betartásával elkerülhetőek.

5 tanács a pirotechnikai termékekkel kapcsolatban:

  1. Csak hivatalos forgalmazótól vásárolj tűzijátékot,amihez magyar használati utasítást is mellékeltek!
  2. Petárdázni tilos és veszélyes! Nem csak a használata, de a birtoklása is szabálysértés.
  3. A rakétát soha ne szúrd földbe! Stabilan álló csőből, például fixen rögzített üvegből indítsd!
  4. A kutyák, macskák rosszul viselhetik a szilveszteri zajokat. Gondoskodj kedvenceid biztonságáról!
  5. A tűzijátékot január 1-jén 6 óráig használhatod. Ami megmaradt, azt január 5-ig vidd vissza a vásárlás helyére.

A baleset-megelőzést támogatva a szakmai tanácsokon kívül egy videóval is készültek az említett szervezetek az idei szilveszterre:

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

szilveszter

tűzijáték

veszély

baleset

baleset-megelőzés

videó