Brutális: videóban mutatják be mit okozhat egy rossz tűzijáték

HelloVidék   
  Megosztom
Brutális: videóban mutatják be mit okozhat egy rossz tűzijáték

Brutális videóban mutatja be a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az Országos Mentőszolgálat milyen károkat okozhat egy rosszul megválasztott tűzijáték. A kezdeményezés lényege, hogy felhívják a figyelmet a pirotechnikai eszközök biztonságos használatára

A rendőrség a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az Országos Mentőszolgálat közös sajtótájékoztató keretében mutatták be mikre képesek a pirotechnikai eszközök. A látványos bemutatón egy bábu segítségével tették szemléletessé a szörnyű baleseteket imitáló előadást.

Az kezdeményezés célja a szilveszteri tűzijátéktermékek és egyéb pirotechnikai eszközök balesetmentes, biztonságos használatának ismertetése, baleset-megelőzés.

A cél, hogy senki ne váljon lakástűz, égési sérülések áldozatává szilveszterkor sem, hiszen ezek a balesetek odafigyeléssel és a jogszabályok betartásával elkerülhetőek.

5 tanács a pirotechnikai termékekkel kapcsolatban:

  1. Csak hivatalos forgalmazótól vásárolj tűzijátékot,amihez magyar használati utasítást is mellékeltek!
  2. Petárdázni tilos és veszélyes! Nem csak a használata, de a birtoklása is szabálysértés.
  3. A rakétát soha ne szúrd földbe! Stabilan álló csőből, például fixen rögzített üvegből indítsd!
  4. A kutyák, macskák rosszul viselhetik a szilveszteri zajokat. Gondoskodj kedvenceid biztonságáról!
  5. A tűzijátékot január 1-jén 6 óráig használhatod. Ami megmaradt, azt január 5-ig vidd vissza a vásárlás helyére.

A baleset-megelőzést támogatva a szakmai tanácsokon kívül egy videóval is készültek az említett szervezetek az idei szilveszterre:

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

szilveszter

tűzijáték

veszély

baleset

baleset-megelőzés

videó