Brutális összeget fizethetünk, ha nem váltjuk vissza időben a tűzijátékot

MTI   
  Megosztom
Brutális összeget fizethetünk, ha nem váltjuk vissza időben a tűzijátékot

Vasárnapig kell visszavinni az árusoknak a megmaradt tűzijátékokat, pirotechnikai eszközöket. Hétfőtől akár több mint százezer forint büntetést is fizethetünk a birtoklásukért.

Elkezdődött a megmaradt tűzijátékok visszaváltása: a hármas kategóriába sorolható vagyis kizárólag nyílt helyen használható megmaradt vagy hibás pirotechnikai eszközöket vasárnapig kell visszavinni az árusoknak. Nagyon fontos, hogy hétfőtől a birtoklásuk szabálysértésnek minősül és akár 150 ezer forintos bírsággal is járhat.

A fel nem használt termékeket le kell adni tárolásra vagy megsemmisítésre

- mondta Bereczki Dávid pirotechnikus.

Elkezdődött a megmaradt tűzijátékok visszaváltása - hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtök esti Híradójában.

Mint felhívták a figyelmet, a megmaradt vagy hibás, a hármas kategóriába sorolt pirotechnikai eszközöket, vagyis azokat, melyeket csak nyílt helyen lehet használni, vasárnapig kell visszavinni az árusoknak. Ezek birtoklása hétfőtől szabálysértésnek minősül, és akár 150 ezer forintos bírsággal is járhat.
Bereczki Dávid pirotechnikus azt mondta: a fel nem használt termékeket le kell adni tárolásra vagy megsemmisítésre.

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

tűzijáték

petárda

rakéta

szilveszter

újév

büntetés