Döntöttek: nem lesz többé újévi tűzijáték ebben a vidéki városban

HelloVidék   
  Megosztom
Döntöttek: nem lesz többé újévi tűzijáték ebben a vidéki városban

A többség nem szeretne többet szilveszteri tűzijátékot Székesfehérváron. Ez derült ki a polgármester Facebook-oldalán egy hétig zajló szavazásból. Cser-Palkovics András egy új posztban bejelentette, hogy az eddig a tűzijátékra fordított pénz felhasználásáról később dönt az önkormányzat - írja az fmc.hu.

Ahogy a portál írja, nem lesz több újévi tűzijáték Székesfehérváron - legalábbis egy darabig biztosan. Saját Facebook-oldalán kérdezte meg Cser-Palkovics András polgármester a város lakóit arról, hogy a jövőben legyen-e évköszöntő tűzijáték Fehérváron vagy sem. A szavazás egy héten át tartott, előzménye pedig az volt, hogy az ország több településén, így Esztergomban, Szentendrén, Tatán és Miskolcon is elmaradt a tűzijáték az állatok védelme és biztonsága miatt.

A január 6-án zárult le a szavazás, és elsöprő többségben voltak azok, akik nem szeretnének többet tűzijátékot szilveszterkor. Közel 28 ezren voksoltak, közülük több mint 23 ezren azt szeretnék, hogy legközelebb már másképp köszöntse az új évet Székesfehérvár. A város polgármestere röviddel a szavazás vége után osztotta meg gondolatait a Facebookon.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tűzijáték

fehérvár

vidék

város

szórakozás