Döntöttek: nem lesz többé újévi tűzijáték ebben a vidéki városban

HelloVidék   
  Megosztom
Döntöttek: nem lesz többé újévi tűzijáték ebben a vidéki városban

A többség nem szeretne többet szilveszteri tűzijátékot Székesfehérváron. Ez derült ki a polgármester Facebook-oldalán egy hétig zajló szavazásból. Cser-Palkovics András egy új posztban bejelentette, hogy az eddig a tűzijátékra fordított pénz felhasználásáról később dönt az önkormányzat - írja az fmc.hu.

Ahogy a portál írja, nem lesz több újévi tűzijáték Székesfehérváron - legalábbis egy darabig biztosan. Saját Facebook-oldalán kérdezte meg Cser-Palkovics András polgármester a város lakóit arról, hogy a jövőben legyen-e évköszöntő tűzijáték Fehérváron vagy sem. A szavazás egy héten át tartott, előzménye pedig az volt, hogy az ország több településén, így Esztergomban, Szentendrén, Tatán és Miskolcon is elmaradt a tűzijáték az állatok védelme és biztonsága miatt.

A január 6-án zárult le a szavazás, és elsöprő többségben voltak azok, akik nem szeretnének többet tűzijátékot szilveszterkor. Közel 28 ezren voksoltak, közülük több mint 23 ezren azt szeretnék, hogy legközelebb már másképp köszöntse az új évet Székesfehérvár. A város polgármestere röviddel a szavazás vége után osztotta meg gondolatait a Facebookon.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tűzijáték

fehérvár

vidék

város

szórakozás