Abszurd, de igaz: teherautóval kell vinni a műhavat a zabari Hidegfesztiválra

HelloVidék   
  Megosztom
Abszurd, de igaz: teherautóval kell vinni a műhavat a zabari Hidegfesztiválra

A Nógrád megyei települést az ország leghidegebbjeként szokták emlegetni, most mégis mesterséges hóval kell kisegíteni őket. A Mátraszentistváni Sípark felajánlása nyomán viszont így nem marad el a hóemberépítő verseny és a sífutás sem.

Mesterségesen gyártott havat visznek a zabari Hidegfesztiválra, a rendezvény előtti éjszaka szállítják teherautóval 60 km-ről, Mátraszentistvánról.

az ennek apropóján rendezett fesztivált január 11-én tartják. És bár hétvégére marad a hideg idő (3-4 fokot jósolnak), biztos, ami biztos, a Mátraszentistváni Sípark felajánlotta, hogy besegít a hangulat kellő megteremtésébe, hiszen havat nem ígért a meteorológia. A jelentkezők délelőtt a sífutást próbálhatják ki, majd a délután folyamán ebből a hóból lehet gyúrni a figurákat a hóemberépítő versenyre, számol be a turizmus.com.

A Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter több más tagja is felkarolta a Hidegfesztivált. Volt olyan társaság, ami a sífelszerelések helyszínre szállítását és a síoktatást vállalta, egy másik pedig a legügyesebb – a településen jelentős részben hátrányos helyzetű – gyerekeknek különböző ajándékokkal kedveskedik.

Az ingyenes fesztivál programjai között szerepel forraltborfőző verseny, pálinkakóstolás, téli rally, síelés, íjászat, hagyományőrző előadások, kóstolójegyért cserébe pedig a főzőversenyen résztvevők katlanjaikban készült ételekből is lehet fogyasztani. A részletes program az esemény Facebook-oldalán olvasható.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

műhó

zabar

mátraszentistván

hidegfesztivál